Δυστυχώς καλούμε να απαντήσω σε μια επιστολή γεμάτη ανακρίβειες. Οι τοπικοί σύμβουλοι που <<καταγγέλλουν>> την αδιαφορία του προέδρου θα έπρεπε να είναι πιο ενημερωμένοι και να γνωρίζουν:

1ον: Ήδη από τον πρώτο μήνα που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή στάλθηκε επιστολή με αρ. πρ. 7586/11-10-2019, που ενημέρωνε τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τα καιρικά φαινόμενα στα φρεάτια και τις υδρομαστεύσεις . Εσείς βιαστήκατε να τα επισκευάσετε μόνοι σας, χωρίς να με ενημερώσετε (τα αποτελέσματα θα φανούν στην πορεία).

2ον: Ποτέ δεν διαφώνησα στο να γίνει η καταγραφή των υδρομετρητών. Δεν καλύπτω κανέναν και ούτε πρόκειται! Το γεγονός ότι δεν θέλετε να συνεργάζεστε με το υπόλοιπο τοπικό συμβούλιο και θέλετε να πράττετε αυτοβούλως, είναι καθαρά δική σας απόφαση. Η μόνη πρόταση που έγινε εκ μέρους μου ήταν να γίνει η καταμέτρηση την Άνοιξη ή έστω όταν θα ευνοούσαν οι καιρικές συνθήκες περισσότερο. Μετά από συνεννόηση μου με τη σύμβουλο κ. Ντακόλια, η ίδια επικοινώνησε μαζί σας για να ορίσουμε το χρονοδιάγραμμα της καταμέτρησης , ώστε να είναι παρών όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, η απάντηση σας ήταν ότι είχατε ξεκινήσει μόνοι σας ήδη.

3ον: Εγώ ο ίδιος επικοινώνησα με τον αντιδήμαρχο κ. Δουκλία για την κατάσταση του γεφυριού και μερίμνησε για την επιδιόρθωση του.

4ον: Ο καθαρισμός του κοιμητηρίου, έχει ξεκινήσει από τις 11/5 και γίνεται από τον κ. Δρούλια Χρήστο και κ. Κολλιόπουλο Νίκο, ενώ εσείς ανεβάζετε φωτογραφίες στις 12/5 και <<καταγγέλλετε>> ότι είναι σε μαύρα χάλια. ( Μάλλον θα λείπετε από το χωρίο). Ο μερικός καθαρισμός που αναφέρατε ότι κάνατε μετά από δωρεά, ήταν να αφήσετε τα δέματα με τα κλαριά μέσα στο ρέμα, με αποτέλεσμα, να δημιουργούνται φράγματα και να υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας με τις επερχόμενες βροχές. Το να κρατάμε το χωρίο καθαρό, είναι υποχρέωση όλων μας! Όσο για τη συλλογή των απορριμμάτων γίνεται κανονικά μια φορά την εβδομάδα, από το απορριμματοφόρο του δήμου. Επιπρόσθετα, για τη μη ενεργή πλέον χωματερή και την περίφραξή της που αναφέρετε, ερευνώ το θέμα όσον αφορά τη καταστροφή της περίφραξης και όλα δείχνουν ότι κατέρρευσε λόγω των καιρικών φαινομένων και το πέρασμα του χρόνου. Αν εσείς γνωρίζετε κάτι διαφορετικό, παρακαλώ να με ενημερώσετε ώστε να πράξουμε τα δέοντα.

5ον: Μάλλον δε γνωρίζατε ότι τα συμβούλια των κοινοτήτων δεν γίνονταν λόγο της πανδημίας. Τέλος , το τηλέφωνο μου δεν χτύπησε ποτέ από εσάς για να με ενημερώσετε για οποιοδήποτε πρόβλημα , γιατί προφανώς δε σας ενδιαφέρει η επίλυση των θεμάτων αλλά η αυτοπροβολή και να δημιουργείτε λανθασμένες εντυπώσεις.
Όσον αφορά τις ενέργειες μου για την επίλυση των θεμάτων του χωρίου μας, μπορεί να τις επιβεβαιώσει ο κ. Δουκλιάς, με τον οποίο βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία και τον ευχαριστώ για το ενδιαφέρων που δείχνει για το χωρίο μας. Ελπίζω κάποια στιγμή να ενδιαφερθείτε κι εσείς πραγματικά για το χωρίο μας.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκούριας,
Σβίγγος Αθανάσιος.