Πλήθος υπουργών και κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο πολυχώρο Royal μιλά ο πρωθυπουργτός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου Royal μιλάει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από το πρωί βρίσκεται στο νομό Αχαΐας.

«Είμαι εδώ σήμερα για να σας πω ότι το χθες δεν θα το ξαναζήσουμε. Η χώρα και η Πάτρα είναι ήδη διαφορετικές. Βρίσκονται πλέον σε τροχιά προόδου» επεσήμανε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. μιλώντας στην κεντρική πολιτική εκδήλωση ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας, που πραγματοποιείται στον πολυχώρο «Royal».

Ο κ. Μητσοτάκης που έκανε εκτενείς αναφορές στην εκβιομηχάνιση της Πάτρας, την παρακμή της, την οικονομική κρίση και τα μνημόνια που ακολούθησαν είπε επίσης ότι επόμενος στόχος μας είναι στις εκλογές η Αχαΐα να είναι γαλάζια.

«Στόχος μας στις επόμενες εκλογές η γαλάζια Αχαΐα»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ και πρόσθεσε ότι παρά το δυσμενές παγκόσμιο περιβάλλον η πατρίδα μας είναι εκτός εποπτείας και η ανάπτυξη και οι επενδύσεις έφεραν 250.000 νέες θέσεις εργασίας

Την επέκταση του Οδοντωτού προς την Αγία Λαύρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Αναφέρθηκε στο σύμβολο του Έθνους.

Στην Αγία Λαύρα υψώθηκε το Λάβαρο της Ελευθερίας.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του

Οι Έλληνες πληρώνουν σήμερα λιγότερους φόρους και εισφορές όπως είχαμε δεσμευτεί. Πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ όπως είχαμε δεσμευτεί. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε δύο φορές και θα αυξηθεί μία ακόμα. Και η Πολιτεία επιδοτεί το ηλεκτρικό ρεύμα, τη θέρμανση, τα καύσιμα υψώνοντας συνεχή αναχώματα στην εισαγόμενη ακρίβεια. Όλα αυτά ανακουφίζουν το παρόν χωρίς να ναρκοθετούν το μέλλον. Δεν ξεπερνούν τις δυνατότητές μας ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μειώνουμε το δημόσιο χρέος με τον πιο γρήγορο ρυθμό από όλα τα κράτη της ευρωζώνης

Μειώνουμε το δημόσιο χρέος μας με τον πιο γρήγορο ρυθμό από όλα τα κράτη της ευρωζώνης. Μπορούμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για όσα θα ακολουθήσουν. Την αύξηση των απολαβών των συνταξιούχων. Πολλοί θα δουν μία ακόμα σύνταξη. Την οριστική κατάργηση για όλους της εισφοράς αλληλεγγύης. Οι γιατροί και οι ένστολοι θα δουν τις πρώτες αυξήσεις. Η μόνιμη μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Όλα αυτά είναι μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί όπως ίσχυσαν και εφαρμόστηκαν όλες οι φοροελαφρύνσεις για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί τον Ιούλιο του 2019 και κάποιες ακόμα όπως η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές μέχρι τις 800.000 ευρώ. Μαζί και το ψηφιακό κράτος. Προσχολική εκπαίδευση, το νέο σχολείο με τις πρώτες προσλήψεις εδώ και μία δεκαετία 24.700 εκπαιδευτικών, διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, εξειδικευμένη επαγγελματική παιδεία. Και τα πανεπιστήμιά μας απελευθερωμένα από το βραχνά του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου.

Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αναβάθμισε τη δημόσια εκπαίδευση. «Όχι τους μπαχαλάκηδες και τους καταληψίες» είπε. Ανέφερε επίσης ότι το σύστημα Υγείας άντεξε την περίοδο της πανδημίας και ότι αντιμετωπίστηκε οριστικά το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις.

Να πάρουν το ακριβό τους κουβαδάκι

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που ελήφθησαν για την στήριξη των νοικοκυριών έναντι της ακρίβειας. Απευθυνόμενος ουσιαστικά στην αντιπολίτευση είπε ότι όσοι απαγιώνουν το καλάθι της νοικοκυράς να πάρουν το ακριβό τους κουβαδάκι και να πάνε να παίξουν αλλού….

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει και αύριο την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Ειδικότερα στις 10:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, όπου θα γίνει η παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πάτρα του 2030.

Ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του θα παραχωρήσει στις 12:00 συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Πηγή: protothema.gr 

ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ

Πηγή: pelop.gr