Το Δροβολοβό Τιμά τους ήρωές του!!

Το Δροβολοβό Καμενιάνων,σήμερα,έζησε στιγμές δόξας,κατα τη διεξαγωγή της προγραμματισμένης εκδήλωσης του Δήμου Καλαβρύτων. Κατανυκτική Θεία Λειτουργία,στον Άγιο Χαράλαμπο,προεξάρχοντος του ηγουμένου της Αγίας Λαύρας π.Ευσεβίου.Πλήθος κόσμου και επισήμων,τόσο στην εκκλησία,όσο και στα αποκαλυπτήρια του ανεγερθέντος μνημείου,στη νεοκατασκευασθείσα,από το Δήμο μας,πανέμορφη,πλατεία του Δροβολοβού, προς τιμή και μνήμη των 17 Δροβολοβιτών Ιερολοχιτών και Αγωνιστών του 1821.Εξαιρετική,διαφωτιστική και παιδαγωγική η πανηγυρική ομιλία του εμοναχού Μάξιμου Ιβηρίτη (Νικολόπουλου),εκ Καμενιάνων ορμωμένου. Τιμητική και πρωτόγνωρη(μετά από 200 χρόνια,όπως,προσφυώς,ειπώθηκε),η παρουσία του Στρατιωτικού Αγήματος,το οποίο,ευχαριστούμε.Εξαιρετικά και τα Χορευτικά του Συλλόγου Κερτεζιτών «Ο Στριφτόμπολας» και του Συλλόγου Λυκουραίων,»Ο Προφήτης Ηλίας».

Συγχαρητήρια,στον πρόεδρο της κοινότητας,Σπύρο Λάμπο και τον πρόεδρο του Συλλόγου «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»,Κώστα Νικολόπουλο-Καμενιανίτη,στα συμβούλιά τους και σ´όλους,όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία,της λαμπρής,αυτής,εκδήλωσης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΕΣ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821.ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ,το Δροβολοβό,οι Καμενιάνοι,το Δεσινό,τα Καλαβρυτοχώρια και η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, των ενδόξων Δροβολοβιτών Φιλικών, Ιερολοχιτών και Αγωνιστών του 1821 πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί σε μια σεμνή τελετή, στην πλατεία του Δροβολοβού από το Δήμο Καλαβρύτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ
ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 9:00 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Χαραλάμπους.
 11:30. – Επιμνημόσυνος δέηση (Τρισάγιο).
 11:40 Αποκαλυπτήρια.
 12:00 Ομιλία, πανηγυρικός λόγος υπό του Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου
 12:15 ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
 Από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας.
 Χαιρετισμός Δημάρχου Καλαβρύτων Γ. Λαζουρά.
 Χαιρετισμός Περιφερειάρχη.
 Χαιρετισμός του προέδρου της Τοπ. Κοινότητας Καμενιάνων Σπ. Λάμπου.
 Χαιρετισμός προέδρου του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Κων/νου Νικολόπουλου.
 1:00 Κατάθεση στεφάνων.
 1:15 Απαγγελία ποιήματος Κ. Νικολόπουλου από μαθήτριες.
 Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
 Εθνικός Ύμνος.
 Δεξίωση στην πλατεία Δροβολοβού και χοροί απ τα χορευτικά της Κέρτεζης και Λυκούριας.