Το πρωί της Κυριακής της Σαμαρείτιδος 22 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Παλαιομονάστηρο- Ασκητήριο του Ιδρυτού και Κτήτορος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Οσίου Πατρός Λεοντίου, το οποίο ευρίσκεται πάνω από την κυρίως Ιερά Μονή. Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Παλαιομονάστηρο του Οσίου Λεοντίου, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών της Αιγιάλειας, προεξάρχοντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας η κάρα του Οσίου Λεοντίου τέθηκε σε προσκύνηση και τα Άχραντα Πάθη προς ευλογία των πιστών.

Στο ετήσιο ιερό προσκύνημα Παρευρέθηκαν: Ο δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας (βουλευτής Αχαΐας) Άγγελος Τσιγκρής, ως Εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και Φορέων ο Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας κ. Νικόλαος Καραΐσκος και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας κ. Μαρία Τσουκαλά και εκπροσώπου των Σωμάτων Ασφαλείας ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιγίου κ. Βασίλειος Ροδόπουλος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γεώργιος Κολοκοτσάς.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτή Μοναστηριακή δοχή στον κατάφυτο αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής.