Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Πάτρας η γιατρός Ασπασία Ρηγοπούλου παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της δωρεάς του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος  προς το Σύλλογο.

Ο ΣΟΨΥ μέσω της οικονομικής αρωγής του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος  κατάφερε να συνεχίσει τη λειτουργία του Κοινωνικού – Κοινοτικού Σταθμού Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής», ο οποίος παρέχει υπηρεσίες ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας προς άτομα με  προβλήματα ψυχικής υγείας, τις οικογένειές τους αλλά και την ευρύτερη κοινότητα.

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της απολογιστικής εκδήλωσης ο Σταθμός λειτούργησε αντισταθμιστικά στην ανεπάρκεια των δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας της τοπικής κοινότητας και ειδικότερα, όσον αφορά την ψυχολογική και κοινωνική φροντίδα των ατόμων άνω των 50 ετών.

«Είναι απαράδεκτος υπηρεσίες καθοριστικές για την περίθαλψη και τη στήριξη των ψυχικά πασχόντων να στηρίζονται σε κοινωφελή ιδρύματα. Το έργο αυτό έπρεπε να αποτελεί αποκλειστικά και μόνον καρπός της κοινωνικής πολιτικής του κράτους. Δεν μπορεί, όπως μου ανέφερε η πρόεδρος του ΣΟΨΥ Χριστίνα Μπίκου, κάθε φορά που τελειώνει μία χορηγία, να αγωνιούν για το εάν θα υπάρξει συνέχεια στα προγράμματα στήριξης των ψυχικά πασχόντων.» ανέφερε η κ. Ρηγοπούλου και πρόσθεσε:

«Ως κοινωνία πρέπει να απαιτήσουμε από το κράτος την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλαισίου φροντίδας των ψυχικά πασχόντων. Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του ΣΟΨΥ για τον αγώνα που κάνουν προκειμένου να καλύψουν την κρατική ανεπάρκεια και να απλώσουν χέρι βοηθείας στους ψυχικά πάσχοντες και στις οικογένειές τους».