Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παρουσίασε χθες σε εντυπωσιακή τελετή το Β-21 Raider, το νέο της πυρηνικό βομβαρδιστικό τεχνολογίας stealth, το οποίο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «το πιο προηγμένο στρατιωτικό αεροσκάφος που φτιάχτηκε ποτέ».

Το B-21 Raider που αναμένεται να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του B-52 έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τόσο πυρηνικών όσο και συμβατικών όπλων.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Northrop Grumman, διαθέτει stealth χαρακτηριστικά τα οποία θα του επιτρέψουν να διεισδύει βαθιά σε περιοχές όπου είναι ανεπτυγμένα εχθρικά συστήματα αεράμυνας.

Δείτε την επιβλητική παρουσίαση του νέου αεροσκάφους

ΗΠΑ: Παρουσιάσαν το πυρηνικό βομβαρδιστικό B-21 Raider

View on dvidshub.net

Όπως δήλωσε στην παρουσίαση ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, το νέο βομβαρδιστικό «είναι η απόδειξη των διαχρονικών πλεονεκτημάτων της Αμερικής όσον αφορά την εφευρετικότητα και την καινοτομία».

«Αυτό το βομβαρδιστικό χτίστηκε σε ένα θεμέλιο ισχυρής, δικομματικής υποστήριξης στο Κογκρέσο» συμπλήρωσε ο Όστιν και πρόσθεσε: «Και λόγω αυτής της υποστήριξης, σύντομα θα πετάξουμε αυτό το αεροσκάφος, θα το δοκιμάσουμε και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην παραγωγή. Το B-21 είναι ικανό να δικτυωθεί σε όλο το πεδίο μάχης με πολλαπλά συστήματα και σε όλους τους τομείς. Υποστηριζόμενο από ένα ψηφιακό οικοσύστημα καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, το B-21 μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα μέσω γρήγορων τεχνολογικών αναβαθμίσεων που παρέχουν νέες δυνατότητες για να ξεπεράσει τις μελλοντικές απειλές».

Το κόστος του αεροσκάφους υπολογίζεται στα 700 εκατ. δολάρια.

Raider_B21

Πηγή: protothema.gr