Στο ίδιο έργο θεατές

Μια νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά τις επόμενες ημέρες και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα ίδια ακριβώς και περισσότερα προβλήματα. Αρχικά οι γραμματείες των τμημάτων δεν έχουν εκδώσει τα ωρολόγια προγράμματα ενώ σε όσα έχουν εκδοθεί μέχρι ώρας παρατηρούνται μεγάλα κενά μεταξύ των μαθημάτων με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο πανεπιστήμιο καθόλη την διάρκεια της ημέρας.
Όσον αφορά το θέμα με τα αδέσποτα συνεχίζουμε να βλέπουμε ένα μπαλάκι ανάληψης ευθύνης μεταξύ του πρύτανη και του Δήμου Πατρέων χωρίς να δίνεται ουσιαστική λύση. Οι επιθέσεις σε φοιτητές συνεχίζονται όπως συνεχίζεται και η αδιαφορία για τόσο για τις ζωές μας όσο και για τις ζωές των αδέσποτων.
 Η υποστελέχωση των τμημάτων είναι ορατή ακόμη μία χρονιά αφού σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη Μπούρα υπάρχουν τουλάχιστον 100 κενές θέσεις κάνοντας έτσι ακόμα πιο δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία, κάτι που απορρέει από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον είδη πενιχρό προϋπολογισμό για τα πανεπιστήμια και να προσλάβει αστυνομικούς αντί για καθηγητές. Πρόβλημα ανομίας στο πανεπιστήμιο προφανώς δεν υπάρχει, εκτός αν η κυβέρνηση ή η σύγκλητος θεωρεί ότι με αστυνομία και κάμερες θα λυθεί το ζήτημα των αδέσποτων.
Επιπλέον λόγω της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει εδώ και 1.5 χρόνο την χώρα μας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην πραγματοποιηθούν τα ερευνητικά προγράμματα και οι εργαστηριακές ασκήσεις μας.
Και φέτος οι φοιτητικές εστίες είναι σε άθλια κατάσταση ενώ δεν υπάρχουν αρκετά δωμάτεια για τους εισακτέους με αποτέλεσμα για κάποιο διάστημα οι συνάδελφοι μας εστιακοί να μένουν σε ξενοδοχεία που κάνουν σύμβαση με το πανεπιστήμιο.
Τέλος, αφού η κυβέρνηση τα έκανε μπάχαλο με τον ακαδημαϊκό χάρτη, έκλεισε και μετέφερε σχολές (απόρροια της ΕΒΕ), προωθώντας τα συμφέροντα των κολεγιαρχών, στο πανεπιστήμιο μας, φέτος, θα έρθουν και φοιτητές από τμήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι σπουδές των οποίων βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.
Ο αγώνας για ένα Δημόσιο Δωρεάν και Δημοκρατικό πανεπιστήμιο συνεχίζεται. Είναι επιτακτική ανάγκη το φοιτητικό κίνημα να υπερασπιστεί κεκτημένα δεκαετιών και να ανατρέψει την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
 Ως BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς Πάτρας απαιτούμε:
Να προβεί άμεσα στην έκδοση των προγραμμάτων όλων των τμημάτων και να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων και ερευνητικών προγραμμάτων
 Αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και πρόσληψη μονίμων καθηγητών Οριστική κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και του Νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.
Μέριμνα για ασφαλή άνοιγμα του πανεπιστημίου εν όψει νέου κύματος COVID-19 Αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής των συμφοιτητών μας στις εστίες
Τέλος ζητάμε η πρυτανική αρχή να νοιαστεί ουσιαστικά και για τους συμφοιτητές μας από τα τμήματα που μεταφέρθηκαν από άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και να μην τους θεωρεί φοιτητές δεύτερης κατηγορίας.