Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας για την μεταφορά μαθητών από το Μπόσι Καλαβρύτων

H 6η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, και ώρα 13:00, στα Γραφεία της Περιφέρειας (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως αναφέρονται στην πρόσκληση που απέστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Παναγιώτης Μπράμος είναι τα εξής:

Έγκριση ανάθεσης σε ιδιώτη μεταφορέα, κατόπιν διαπραγμάτευσης ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δύο μονών δρομολογίων μεταφοράς των μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων από το χωριό Μπόσι Δήμου Καλαβρύτων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 και του ύψους της σχετικής δαπάνης.

Ρεπορτάζ:για Μπόσι Δήμου Καλαβρύτων

“ΑΓΚΑΘΙ” Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Καλάβρυτα: Άλυτο ακόμα το θέμα της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία τους από τον οικισμό Μπόσι

Δυόμισι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του οικισμού Μπόσι Καλαβρύτων παραμένουν αποκλεισμένοι από το σχολείο τους το οποίο εδρεύει στους Πετσάκους.

Εμπόδιο αποτελούν τα 10 χιλιόμετρα άσχημου χωματόδρομου που χωρίζει τον οικισμό από το σχολείο τους με αποτέλεσμα κανένας οδηγός να μην αναλαμβάνει τη μεταφορά. Το πρόβλημα δεν προέκυψε φέτος αλλά κανείς δεν μερίμνησε όλο αυτό το διάστημα έστω για λίγο στρώσιμο του δρόμου.

Έτσι τα παιδιά των 6 οικογενειών που μένουν στον οικισμό είναι καταδικασμένα στην αμάθεια.
Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει συσκέψεις σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου Καλαβρύτων αλλά το πρόβλημα παραμένει με εξαίρεση κάποιες ημέρες που είχε βρεθεί προσωρινή λύση.

«Πολλοί μάς έδωσαν υποσχέσεις αλλά το πρόβλημα παραμένει. Τα παιδιά μας μένουν στο σπίτι. Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι διαθέτει αυτοκίνητο, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι βρήκε οδηγό αλλά κανείς δεν εμφανίζεται να μεταφέρει τα παιδιά μας. Επικοινωνούμε με τις αρμόδιες αρχές και αντί να μας δώσουν λύση ακούμε διάφορα. Επιτέλους ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη;» ανέφερε αγανακτισμένη η μητέρα μαθήτριας της Δ΄ τάξεως Ελένη Ανδρικοπούλου απευθύνοντας για μία ακόμα φορά μια έκκληση.

http://tempo24.news