Στα Καλάβρυτα θα βρίσκονται τις προσεχείς ημέρες, αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί για τα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής σειρά με τον τίτλο ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ η οποία θα προβληθεί τη νέα τηλεοπτική σεζόν από την ΕΡΤ.

Πρόκειται για μια καθημερινή κωμική σειρά, η οποία θα διαδραματίζεται σε ένα ορεινό χωριό, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Ανδρέας Μορφονιός, ο σκηνοθέτης μιας σειράς τηλεοπτικών επιτυχιών όπως το «Εκείνες κι εγώ», το «Άκρως Οικογενειακόν», το «Ευτυχισμένοι μαζί», «το Σόι σου» κ.ά.

Το καστ συμπληρώνουν γνωστοί ηθοποιοί, όπως οι Πέτρος Φιλιππίδης, Πηνελόπη Πλάκα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ηλίας Ζερβός, Νικολέτα Βλαβιανού, Γιάννης Μόρτζος, Αντιγόνη Δρακουλάκη και άλλοι πολλοί.

Τα πλάνα θα γυριστούν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, θα περιλαμβάνουν και αερολήψεις με χρήση drone και θα προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή της ομορφιάς του τόπου μας και σίγουρα θα συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επισκεψιμότητα για τον ερχόμενο χειμώνα, αφού μετά το τέλος κάθε επεισοδίου, θα υπάρχει ευχαριστήριο προς τον δήμο Καλαβρύτων ώστε οι τηλεθεατές να γνωρίζουν που έχουν γίνει τα γυρίσματα.

Ήδη τη Κυριακή 2 Αυγούστου, βρέθηκαν στα Καλάβρυτα, ο σκηνοθέτης και ο διευθυντής φωτογραφίας και γίνονται αερολήψεις με χρήση drone, κυρίως στην περιοχή της Ζαχλωρούς και του φαραγγιού του Βουραϊκού.

Όπως έχει πει στο “TV Έθνος”ο σκηνοθέτης της σειράς, Ανδρέας Μορφονιός, «Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται τρία ξαδέρφια που δέχονται μια ξαφνική κληρονομιά από τον παππού τους. Και οι τρεις στο άκουσμα της κληρονομιάς θεωρούν ότι ο παππούς τους έχει αφήσει το αγροτόσπιτο και το κτήμα του και τίποτα άλλο. Στο άνοιγμα όμως της διαθήκης, μαθαίνουν πως έχουν να παίρνουν και μερικά εκατομμύρια ευρώ με τον όρο – που έχει θέσει ο παππούς τους στη διαθήκη – να ζήσουν για ένα ολόκληρο χρόνο στο χωριό τους χωρίς να το εγκαταλείψουν για περισσότερες από 24 ώρες. Αν δεν τα καταφέρουν, η περιουσία του παππού θα πάει στην Κοινότητα, δηλαδή στους ανθρώπους του χωριού οι οποίοι όπως θα δούμε θα προσπαθήσουν με διάφορους κωμικούς τρόπους να οδηγήσουν στην έξοδο από το χωριό τα τρία ξαδέρφια».

www.kalavrytanet.com

H ΕΡΤ αλλάζει πρόσωπο και περνά στην αντεπίθεση φιλοδοξώντας να αποτελέσει την έκπληξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

ΗΔημόσια Τηλεόραση δείχνει να εγκαταλείπει πρακτικές του παρελθόντος που την ήθελαν να απέχει από καθετί εμπορικό προϊόν και προσπαθεί πλέον να μπει δυνατά στη μάχη του ανταγωνισμού ενισχύοντας ιδιαίτερα το κομμάτι της ψυχαγωγίας της. Η Ελληνική μυθοπλασία αποκτά και πάλι θέση στο πρόγραμμα της ΕΡΤ με νέες σειρές που φέρουν τις υπογραφές γνωστών σεναριογράφων, σκηνοθετών αλλά και ηθοποιών που έχουν συνδέσει τα ονόματα τους με μεγάλες επιτυχίες σε σίριαλ της ιδιωτικής κυρίως τηλεόρασης.

Η δεύτερη σειρά που θα προβληθεί στην ΕΡΤ1 από το φθινόπωρο είναι καθημερινή, κωμικού περιεχομένου με τίτλο: «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» και πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη που επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στην τηλεόραση. Η σειρά επικεντρώνεται σε ένα χωριό με το όνομα Πλάτανος. Είναι το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γεροπαράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει την πιο περίεργη διαθήκη. Όχι στα παιδιά του. Αυτά έχει να τα δει πάνω από 15 χρόνια. Θα αφήσει στα εγγόνια του, το σπίτι του και μερικά στρέμματα κοντά στο Δάσος. Α, ναι. Και τρία εκατομμύρια ευρώ! Μοναδικός όρος στη διαθήκη να μείνουν τα εγγόνια στο σπίτι του παππού τους, που δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει μπάνιο για έναν ολόκληρο χρόνο! Αν δεν τα καταφέρουν τότε όλη η περιουσία του Βαγγέλα θα περάσει στο χωριό.

Εκτός του Πέτρου Φιλιππίδη στη σειρά παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Θανάσης Κουρλαμπάς, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Τάσος Κωστής, Θεοδώρα Σιάρκου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νικολέτα Βλαβιανού, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Θοδωρής Φρατζέσκος, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Αντώνης Στάμος, Τζένη Κάρνου, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Τζένη Διαγούπη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Πηνελόπη Πλάκα, Ηλίας Ζερβός, Μαίρη Σταυρακέλη, Γιωργής Τσουρής, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος  και Φοίβος Ριμένας. Στον ρόλο του Βαγγέλα, ο Γιάννης Μόρτζος. Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει ο Ανδρέας Μορφονιός, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι  Άγγελος Χασάπογλου, Βιβή Νικολοπούλου, Μαντώ Αρβανίτη.

Πηγή – skglife.gr