Χιλιάδες επισκέπτες ανεβαίνουν στον Χελμό. Γέμισε με σκηνές το βουνό, αλλά και σπουδαίους μουσικούς. Συνεχίζεται σήμερα το Φεστιβάλ.

Το βουνό γιορτάζει, ροκάρει και μαγεύει! Χιλιάδες επισκέπτες του Helmos Mountain Festival που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου από χθες έως τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας έσπευδαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με τους πιο τολμηρούς να φέρουν μαζί τους σκηνές και εξοπλισμό κατασκήνωσης για να κοιμηθούν το βράδυ με ταβάνι τους τον γεμάτο άστρα ουρανό του Χελμού.

Η νέα διοργάνωση στα ορεινά της Αχαΐας φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, τα οποία έχουν ήδη γίνει διακριτά, αφού πολλοί από τους επισκέπτες θα μείνουν στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων και των γύρω χωριών.
Η ιδέα πίσω από τη διοργάνωση «γεννήθηκε» πριν από μερικούς μήνες και, όπως είχε αποκαλύψει ο κ. Αγριος, στόχος είναι η συμβολή του Χιονοδρομικού στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος ακόμα καλύτερα τις ομορφιές του βουνού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ

Προφανώς, το μεγάλο γεγονός της περιόδου για τα Καλάβρυτα έχει φέρει πολλά χαμόγελα στους επαγγελματίες της περιοχής, αφού τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα θα έχουν αρκετή δουλειά και είναι σχεδόν γεμάτα όλα τα κρεβάτια τους, ενώ και οι επιχειρηματίες της εστίασης θα δουν καλές ημέρες στο ταμείο τους. Να σημειωθεί πως οι διοργανωτές έχουν διαμορφώσει χώρους στο Χιονοδρομικό, όπου οι επισκέπτες θα στήνουν τις σκηνές τους για να κάνουν camping στο βουνό!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι μουσικές εκδηλώσεις για το Σάββατο 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα, και Εισβολέα. Την Κυριακή 4 Ιουνίου θα λάβουν χώρα συναυλίες των Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Χαρούλη και Σπύρου Γραμμένου. Ολες οι συναυλίες ξεκινούν στις 8 το βράδυ.

Τέλος, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) ο κύκλος εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Χελμού θα ολοκληρωθεί με μεσημεριανό γλέντι στο κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων από το μουσικό σχήμα Γκιντίκι και την Ιουλία Καραπατάκη, με είσοδο ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες.