Η δεύτερη καλύτερη συνεχόμενη χρονιά σε επισκεψιμότητα και έσοδα για το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Καλάβρυτα.

Μια ακόμη χιονοδρομική σεζόν ολοκληρώθηκε, επίσημα, για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στο οποίο αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα οι πρώτες εργασίες αναβάθμισης, 22,6 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Ο αγαπημένος μας Χελμός, μας χάρισε και φέτος μοναδικές στιγμές και δυνατές συγκινήσεις! Ευχαριστούμε πολύ όλο το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, που εξασφάλισε την ομαλή λειτουργία του, κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που όλοι κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Περισσότερο από όλους όμως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε εσάς, που για ακόμη μια σεζόν μάς δείξατε την αγάπη σας και μας χαρίσατε μοναδικές στιγμές. Ολοι εσείς είστε ο λόγος που θέλουμε συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι» αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιχείρησης.

Καλάβρυτα - Χιονοδρομικό Κέντρο: Έκλεισε με ρεκόρ επισκεπτών μέσα σ' ένα δίμηνο, ξεκινουν οι εργασίες εκσυγχρονισμούΟ διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Αγριος, δήλωσε στην «Πελοπόννησο»: «Κι αυτή η χιονοδρομική χρονιά έκλεισε με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είναι ενδεικτικό ότι ο χειμώνας του 2022-23 ήταν η δεύτερη καλύτερη σε επιδόσεις χιονοδρομική περίοδος, μετά την περίοδο 2021-22, όπου έσπασε το ρεκόρ επισκεψιμότητας με 250.000 άτομα και κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 2,4 εκατ. ευρώ».

Για τον περασμένο χειμώνα τα βιβλία του Χιονοδρομικού δεν έχουν κλείσει ακόμα, ωστόσο ο κ. Αγριος τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι εκδόθηκαν 50.000 εισιτήρια για Χιονοδρομία, γεγονός που σημαίνει τριπλάσιο αριθμό επισκεπτών, δηλ. 150.000 επισκέπτες. Τόνισε, ακόμα, ότι η φετινή επίδοση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί η κανονική λειτουργία των εγκαταστάσεων ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο και έφτασε μέχρι τα τέλη Μαρτίου, καθώς ο χειμώνας καθυστέρησε μαζί με τις πυκνές χιονοπτώσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία αντιπροσωπεύουν τη λειτουργία της εγκατάστασης και τον τζίρο της, ωστόσο, η επίδραση του Χιονοδρομικού Κέντρου επεκτείνεται σε όλη την τουριστική αλυσίδα των Καλαβρύτων και έχει πολλαπλάσιο οικονομικό  αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή, τόνισε ο Αλέξης Αγριος.

Μετά το κλείσιμο της χειμερινής σεζόν, στο Χιονοδρομικό Κέντρο επανήλθε η ηρεμία, ενώ το 20μελές προσωπικό που παρέμεινε, ασχολείται αυτή την περίοδο με εργασίες συντήρησης και αποθήκευσης του εξοπλισμού, ενόψει των εργασιών αναβάθμισης. Το θετικό, όπως τόνισε ο κ. Αγριος, είναι ότι την επόμενη χειμερινή σεζόν το ΧΚΚ θα είναι πάλι σε λειτουργία, έστω και σε τμήμα αυτού αν δεν έχουν προλάβει να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες αναβάθμισης.

Χιονοδρομικό: Ξεκινούν εργασίες εκσυγχρονισμού

Μια νέα εποχή ξεκινά για το Χιονοδρομικό με το μεγάλο έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Κέντρου. Τα έργα θα ξεκινήσουν από τον Μάιο με τους αναβατήρες και τις υποδομές για χιονοδρομία, ώστε να είναι λειτουργικό τον προσεχή χειμώνα και θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέσα στον χρόνο. Σημειώνεται ότι το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

Βελτιώσεις Αναβατήρων

*Αντικατάσταση του αναβατήρα του Αχιλλέα με νέες υπερσύγχρονες 10θέσιες κλειστά καμπίνες με ουσιαστική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, αλλά και τη αναβαθμισμένα ποιοτικά μετάβαση των επισκεπτών.

*Αντικατάσταση του αναβατήρα της Στύγας με νέα 6θέσια ανοιχτά φορεία – καρέκλες, με σημαντική βελτίωση της ασφάλειας της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, επομένως και του χρόνου αναμονής και του χρόνου ανάβασης.

*Αποξήλωση υφιστάμενων παλαιών αναβατήρων.

Βοηθητικά Συστήματα – Συμπληρωματικές Παρεμβάσεις

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση για την αναβάθμιση των συστημάτων ισχύος των συστημάτων παροχής ισχύος του ΧΚΚ (Υ/Σ Βαθιάς Λάκας με κτίριο υποσταθμού παραπλέυρως του κτιρίου Βαθιά Λάκκα, δίκτυα ηλεκτροδότησης, καλωδίωση προς όλες τις καταναλώσεις και Η/Ζ).

Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και συστήματα ελέγχου αυτών / Σύστημα ηλεκτρονικής πώλησης εισιτηρίων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΧΚΚ.

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση / εργασίες συντήρησης για την αναβάθμιση του πέτρινου κτιρίου στη Βαθιά Λάκκα

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση κουφωμάτων, συστημάτων θέρμανσης-κλιματισμού, ειδών υγιεινής, πλακιδίων και χρωματισμών, ώστε να είναι ξανά λειτουργικό και έτοιμο προς χρήση από τους επισκέπτες.

Συμπληρωματικές εργασίες ελαφράς διαμόρφωσης γεωμετρικών χαρακτηριστικών πιστών

Εργασίες εκσκαφών που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των ανωτέρω συστημάτων και τη διαμόρφωση των πιστών βάση των νέων αναβατήρων.

Πηγή: pelop.gr