Ομορφα πράγματα περιμένουν φέτος του επισκέπτες τους Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Η διοίκηση ετοιμάζει μια νέα πίστα για παιδιά δίπλα στο σαλέ υποδοχής των επισκεπτών αλλά και μια ταράτσα με θέα τον Κορινθιακό περίπου στη μέση της πίστας

Η περσινή σεζόν χαρακτηρίστηκε ως «χρονιά των ρεκόρ» για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και αυτή η επιτυχία έχει «ανοίξει την όρεξη» για ακόμα μεγαλύτερα ανοίγματα και επιτυχίες. Διαπιστώνοντας τη δυναμική του Κέντρου, αλλά και τη διάθεση του κόσμου για χειμερινές αποδράσεις, η Διοίκηση του Χιονοδρομικού εκπονεί το τελευταίο διάστημα έναν σχεδιασμό για τη φετινή χειμερινή περίοδο με εκπλήξεις και αλλαγές.

ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Αλέξης Αγριος αποκαλύπτει σήμερα στην «Π» για πρώτη φορά μερικά από τα σχέδια που υλοποιούνται αυτή την περίοδο, με στόχο να είναι όλα έτοιμα με το «άνοιγμα» του Κέντρου όταν το επιτρέψει ο καιρός.

«Μετά την περσινή χρονιά είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Καθημερινά εργαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει η σεζόν και παράλληλα έχουν ξεκινήσει τα πρώτα ερωτήματα από λάτρεις του βουνού και των χειμερινών σπορ. Γενικά, ο κόσμος μας δίνει καλό feedback, έχει καλή άποψη για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, γι’ αυτό κι εμείς ετοιμάζουμε ωραία πράγματα για τη νέα χρονιά» δήλωσε αρχικά ο κ. Αγριος.

Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι δεν παραβλέπει τα εμπόδια που φέρνει η ενεργειακή κρίση, αλλά εκτιμά ότι όλα θα ξεπεραστούν εύκολα ή δύσκολα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Οσον αφορά τα νέα πράγματα που θα δούμε φέτος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ο κ. Αγριος μας επιφύλασσε δύο ευχάριστες εκπλήξεις. Η μία έχει να κάνει με τη δημιουργία νέων χιονοδρόμων και η άλλη με τις ακόμα καλύτερες προσφερόμενες υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής. Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ετοιμάζουμε μία νέα πίστα για παιδιά σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία παιχνιδιών. Εκεί, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χιόνι. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε νέους χιονοδρόμους και να εντάξουμε στην κουλτούρα τους τα χειμερινά σπορ και φυσικά να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν» είπε σχετικά με την πρώτη «έκπληξη» ο κ. Άγριος.

Παράλληλα, αυτό το διάστημα, συνεργείο εκτελεί εργασίες για την κατασκευή μιας νέα εντυπωσιακής υποδομής. Εξήγησε ο διευθυντής του Κέντρου: «Θέλουμε διαρκώς να βελτιώνουμε την εμπειρία των επισκεπτών. Γι’ αυτό ετοιμάζουμε μια νέα ταράτσα 600 τμ περίπου στη μέση της πίστας, όπου θα έχει θέα το Χιονοδρομικό αλλά και τον Κορινθιακό Κόλπο. Η θέα από αυτό το σημείο είναι εντυπωσιακή και οι επισκέπτες θα μπορούν να πίνουν εκεί τον καφέ τους ή να φάνε κάποιο σνακ».

ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Στην ιστοσελίδα του Χιονοδρομικού έχει οριστεί ως έναρξη της σεζόν η 17η Δεκεμβρίου, αλλά όλα θα εξαρτηθούν και από τον καιρό. Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί και ανακοίνωση από τη διοίκηση του Κέντρου με όλες τις λεπτομέρειες.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Με 78 άτομα αναμένεται να ενισχυθεί και φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και ήδη έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για την αποστολή βιογραφικών. Η προθεσμία λήγει στις 25 Νοεμβρίου και οι εργαζόμενοι θα καλύπτουν τις ανάγκες της περιόδου από Δεκέμβριο έως Απρίλιο, πάντα ανάλογα και με την επάρκεια σε χιονοκάλυψη του κέντρου.

Συγκεκριμένα, οι ανοικτές θέσεις αφορούν: 19 χειριστές εναέριων αναβατήρων, 7 ελεγκτές εισιτηρίων και εξυπηρέτησης πελατών, 5 στα εκδοτήρια εισιτηρίων, 10 υπάλληλοι καταστήματος ειδών σκι, 8 πιστέρ/τραυματιοφορείς/ελεγκτές προετοιμασίας Πάρκου, 6 χειριστές διαστρωτικών και εκχιονιστικών μηχανημάτων, 3 παρκαδόροι και 20 υπάλληλοι Καφέ – Μπαρ/Εστιατορίου. Καντίνας. Στις προσλήψεις προηγούνται οι δημότες Καλαβρύτων και στη συνέχεια παίρνουν σειρά οι δημότες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: pelop.gr