Όλα έτοιμα για την έναρξη της λειτουργίας του….

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που “κληρονόμησε” η νέα Δημοτική Αρχή από την απερχόμενη, ήταν αυτό της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Η “Στύγα” έπρεπε να επισκευαστεί άμεσα, ώστε το Κέντρο να μπορεί να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας χιονοδρομικής σεζόν. Πέρα όμως από τη “Στύγα”, έπρεπε να ρυθμιστούν και μια σειρά άλλων θεμάτων σχετικά με τη λειτουργία του, όπως αυτό της συντήρησης των υποδομών (μηχανημάτων, κτιρίων, πάρκινγκ και δρόμου), οι προσλήψεις προσωπικού, η λειτουργία του σαλέ και της καντίνας.

Όλα αυτά αποτέλεσαν ένα μεγάλο στοίχημα της νέας Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Αθ. Παπαδόπουλου που έπρεπε οπωσδήποτε να κερδηθεί και μάλιστα μέσα στις πρώτες 100 μέρες της θητείας του. Άλλωστε δεν ήταν λίγοι αυτοί που διέρρεαν από εδώ και από εκεί φήμες του στυλ, “να δούμε πως ο Θανάσης θα καταφέρει να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό όταν πέσουν τα πρώτα χιόνια…” και επιχειρούσαν να δημιουργήσουν κλίμα για πολιτική εκμετάλλευση.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι του Χιονοδρομικού που διαβεβαίωσαν ότι η επισκευή της “Στύγας” ολοκληρώθηκε, έγιναν όλες οι απαιτούμενες δοκιμές που απέδειξαν την καλή της λειτουργία, οι χιονοστρωτήρες και τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι πλήρως συντηρημένα, το κέντρο έχει ήδη πάρει τα πιστοποιητικά πενταετίας που απαιτούνται για τη λειτουργία των αναβατήρων και είναι έτοιμο από πλευράς εξοπλισμού και μηχανημάτων να λειτουργήσει για την νέα σεζόν.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στο KalavrytaNet ο Δήμαρχος κ. Αθ. Παπαδόπουλος, “έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά με μεγάλο κόστος και με οικονομικά του ίδιου του κέντρου, τα οποία καλύφθηκαν από την προπώληση των ετήσιων καρτών, οι πωλήσεις των οποίων ξεπέρασαν τις αντίστοιχες όλων των προηγούμενων ετών, φέρνοντας στα ταμεία το ποσό των 66.000 ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι ο κόσμος αγκαλιάζει και εμπιστεύεται το Χιονοδρομικό μας κέντρο”.

Εύκολα λοιπόν μπορεί κάποιος να συμπεράνει από τα λεγόμενα του Δημάρχου, ότι τα ταμεία του κέντρου ήταν άδεια, παρά τα όσα του αντιθέτου διαβεβαίωνε ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Γ. Λαζουράς και η πρώην Διοίκηση του Χιονοδρομικού.

Έγινε επίσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια η συντήρηση του πάρκινγκ (στρώθηκε καινούργιος ασφαλτοτάπητας) και στα πλαίσια του δυνατού, η συντήρηση του δρόμου από Άγιο Νικόλαο προς Χιονοδρομικό Κέντρο (σε κάποια σημεία που υπήρχε καθίζηση έγιναν οι απαιτούμενες επιπλέον εργασίες και η άσφαλτος αντικαταστάθηκε με καινούργια). Έγινε η διαγράμμιση των δρόμων, του Μεγάλου Σπηλαίου, από Καλάβρυτα προς Χιονοδρομικό, της Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας. Ενώ γίνεται και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαγράμμιση των δρόμων προς Πριόλιθο, Κλειτορία και την πλευρά της Αροανίας.

Όσο αφορά τις προσλήψεις του εξειδικευμένου εποχιακού προσωπικού για τη λειτουργία του κέντρου, αυτές εξετάζονται και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθούν. Επίσης έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και συνεννοήσεις και αναμένεται και φέτος να λειτουργήσουν στο κέντρο τρεις Σχολές Σκι.

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για τη λειτουργία του σαλέ και της καντίνας. Την προηγούμενη εβδομάδα ανοίχτηκαν οι προσφορές και επιλέχθηκε η εταιρεία που θα τα λειτουργήσει.

Συνεχίζεται η εκπαίδευση του προσωπικού για θέματα διάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών ενώ έγινε η σύμβαση με νέα εταιρεία για παροχή ασθενοφόρου και ιατρού κατά τις ώρες λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως το στοίχημα κερδήθηκε.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων “Πάνος Πόλκας” όπως είναι η σωστή ονομασία του, είναι έτοιμο με τα πρώτα χιόνια θα “ανοίξει τις πύλες του” για να υποδεχτεί τους λάτρεις του χιονιού.

ΚΑΛΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!