Στην πανέμορφη τοποθεσία του Αρχαίου Κλείτορα, στο μαγικό μέρος του θεάτρου.Μια μαγευτική βραδιά κάτω από το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι απόλαυσαν τον «Χορό της Εξουσίας» στον χώρο του Αρχαίου Κλείτορα,( Αγαμέμνων-Κλυταιμνήστρα-Ορέστης η Απολογία) από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή». Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη και πρωταγωνιστές τους Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννη Νικολαϊδη, και τον Νίκο Γιάννακα, και με καταπληκτικές ερμηνείες καθήλωσαν τους θεατές

Παρευρέθηκαν:

ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ.Γεώργιος Λαζουράς

ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων κ Δημήτρης Χουλιάρας,

ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ Βασίλειος Καράς

ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σπηλαίου κ Σωτήρης Δουκλιάς

“Ο χορός της εξουσίας” – λίγα λόγια

Τα πρόσωπα του μύθου, όταν τα πήρε ο Ποιητής και τα ξανάπλασε, έπαψαν νάναι σύμβολα μονάχα. Γίνανε οντότητες, πλάσματα ζωντανά, αυθύπαρκτα και αυτόνομα, με σάρκα και με αίμα.
Δεν τα αγγίζει ο χρόνος, ζουν και υπάρχουν πάντοτε εκτός της ιστορίας, σ ένα αέναο παρόν. Σήμερα επιστρέφουνε κι έχουν πολλά να πούνε. Θύματα και θύτες, ένοχοι κι αθώοι συγκρούονται και πάλι.
Καθένας προβάλλει τη δική του αλήθεια και διεκδικεί τη δικαίωση.
Στην πραγματικότητα συγκρούονται οι αντίρροπες δυνάμεις της ψυχής και του πνεύματος, της λογικής και του πάθους. Και μέσα από τις αντιθέσεις προβάλλει το καινούργιο σε μια εναρμόνια σύνθεση.
Οι ήρωες του δράματος συνομιλούν μεταξύ τους, αλλά απευθύνονται σε μας.
Η συναρπαστική δράση και ο καίριος λόγος αφορούν το σήμερα. Ανοίγουν μια χαραμάδα από φως μέσα στη σκοτεινιά που βιώνουμε.

Σκηνικά κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης
Φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς
Εικαστική επιμέλεια: Agellakis digital

πηγή – Θέατρο “Τζένη” Τσαγκαράδα-Πήλιο