Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, καθιερώθηκε από την UNESCO το 1994, για να υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο του δασκάλου, σε όλες τις κοινωνίες του κόσμου. Στόχος αυτής της ημέρας, είναι να επικεντρώνονται οι αποφάσεις Κρατών και Κυβερνήσεων, στη σωστή αξιολόγηση των ανθρώπων της εκπαίδευσης, για τη διαρκή βελτίωση της μετάδοσης των γνώσεων και να στηρίζεται διεθνώς, το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην παιδεία.

Φέτος το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, στα παιδιά. Η έκφραση της ευγνωμοσύνης τους για το πολύτιμο δώρο της γνώσης, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της τεράστιας προσφοράς τους. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθέτησε πάνω από 25.000 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων στην εκπαίδευση μέσα σε τρία χρόνια, αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξή της στο λειτούργημα του δασκάλου, αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του Ελληνικού Σχολείου. 

Εκφράζω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου στους εκπαιδευτικούς της Αχαΐας για τη διαρκή προσφορά τους και εύχομαι καλή δύναμη στο θεάρεστο έργο τους.