Συμπληρώνονται σήμερα 82 χρόνια από τον αγώνα των Ενωμένων Ελλήνων, ενάντια στον φασισμό, όπου το εθνικό φρόνημα και η αδούλωτη ελληνική ψυχή, έγραψαν το δικό τους έπος στην ιστορία με ανεξίτηλα γράμματα. Τιμούμε με κάθε μεγαλοπρέπεια αυτούς που με το αίμα τους, χάραξαν το δρόμο μιας ελεύθερης Ελλάδας, ανεξάρτητης, που προσδοκά το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Οι  αρετές αυτών που με τη θυσία τους έκαναν την Ελλάδα μεγάλη, μας καθοδηγούν σήμερα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας.

Η πατρίδα μας, πιο ισχυρή στο γεωπολιτικό της χώρο, με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εκσυγχρονίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να αναπτύσσει σημαντικές διεθνείς συμμαχίες, είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει την εθνική της κυριαρχία κάθε στιγμή. Κύρια δύναμή μας είναι ένα κράτος δικαίου σε πορεία ανάπτυξης, που επιβεβαιώνει την ισότιμη θέση της χώρας ανάμεσα στους ισχυρούς του κόσμου.

Σήμερα λέμε όχι στο διχασμό και στη μεμψιμοιρία. Λέμε ναι στην εθνική ενότητα, στο υψηλό φρόνημα και στην κοινωνική αλληλεγγύη, για να αντιμετωπίσουμε αν χρειαστεί, κάθε πρόκληση εναντίον των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της ελευθερίας μας. Με εθνική υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το αύριο.