Δείγματα μιας διαφορετικής προσέγγισης στην πολιτική, σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, δίνει η Χριστίνα Αλεξοπούλου. Η Αχαιή Πολιτικός Μηχανικός και Επιχειρηματίας παραμένει σταθερή στη στρατηγική της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, με την οποία τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά στα 25 της, ως υποψήφια στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2004, όταν είχε εκλεγεί πρώτη στον συνδυασμό της με ρεκόρ ψήφων. Όπως δηλώνει και η ίδια, επιθυμεί η ενασχόλησή της με τα κοινά να περιλαμβάνει τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον νομό και τη χώρα, ανεξαρτήτως του πόσο δημοφιλή μπορεί να είναι.

Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρούμε ότι και τώρα που διεκδικεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, η Χριστίνα τολμάει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που δεν είναι πάντα δημοφιλείς, ούτε πολύ «πιασάρικες». Μια τέτοια πρωτοβουλία ήταν και η εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε πριν από μερικές ημέρες στο Αίγιο, με αντικείμενο ένα κορυφαίο εθνικό θέμα, το δημογραφικό. Στην εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και του Δήμου Αιγίου, προσκεκλημένος της Χριστίνας ήταν ο γνωστός Συγγραφέας και Σύμβουλος Επιχειρήσεων Αναστάσιος Λαυρέντζος, ο οποίος αναδεικνύει το συγκεκριμένο ζήτημα σε όλη τη χώρα, ενώ πρόσφατα είχε κληθεί στην Επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό, όπου παρουσίασε τα ευρήματα σχετικών μελετών του. Στην ίδια εκδήλωση εκτενή εισήγηση πραγματοποίησε και η ίδια, τεκμηριώνοντας περαιτέρω το μακροχρόνιο ενδιαφέρον της για το δημογραφικό σε εκτενές και εμπεριστατωμένο άρθρο που δημοσίευσε την περασμένη Δευτέρα σε μεγάλη πατρινή εφημερίδα, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της www.xalexopoulou.gr, όπου υπάρχει και το βίντεο της εκδήλωσης.

Αυτή η διαφορετική προσέγγιση στην πολιτική είναι τουλάχιστον αξιέπαινη και ελπιδοφόρα, ειδικά μάλιστα όταν προέρχεται από μια νέα γυναίκα και μητέρα. Έχοντας ξεκινήσει την ενασχόληση με τα κοινά από τα εφηβικά της χρόνια, με θητεία σε σημαντικές θέσεις (Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, Νομαρχιακή Σύμβουλος) και όντας σήμερα δυναμική και καταξιωμένη επαγγελματίας στον χώρο της, με σημαντική πανελλαδικώς παρουσία στον κλάδο των Μηχανικών ως εκλεγμένο με τη Νέα Δημοκρατία Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), η Χριστίνα Αλεξοπούλου αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη νέα παρουσία στον πολιτικό στίβο του νομού μας.

πηγή: dete.gr