Η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου παραβρέθηκε στον αγιασμό που έγινε στην Τριάντειο Επαγγελματική Σχολή, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η τελετή έγινε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα της Τριαντείου Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Σχολής όπως ονομάζεται, παρέχει δωρεάν τεχνική εκπαίδευση σε όλους τους νέους που εγγράφονται και χρηματοδοτείται από την ακίνητη περιουσία του αείμνηστου Πατρινού δωρητή Θεόδωρου Τριάντη. Αποτελεί εδώ και 90 χρόνια ένα σημαντικό κύτταρο διαπαιδαγώγησης και επαγγελματικής κατάρτισης, χιλιάδων νέων ανθρώπων και έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

«Είναι πολύ σημαντικό που η Τριάντειος Σχολή επαναλειτουργεί εδώ και τρία χρόνια μετά την ολιγόχρονη διακοπή της, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου μας, δίνοντας σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία της δωρεάν τεχνολογικής εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντάς τους προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης», δήλωση η κα Αλεξοπούλου.