Για 77η χρονιά απονεμήθηκαν οι Χρυσές Σφαίρες της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ, με οικοδεσπότη -για πέμπτη φορά- το «κακό παιδί» της βρετανικής κωμωδίας Ρίκι Τζερβέις. Ο κωμικός προειδοποίησε το κοινό ότι θα είναι όσο άτακτος και «κακός» ήταν σε κάθε τελετή απονομής, αλλά υπενθύμησε ότι όσα λέει είναι αστεία και δεν χρειάζεται οι celebrities της βραδιας να παρεξηγηθούν με το καυστικό του χιούμορ: «Θα γελάσουμε εις βάρος σας. Όλοι θα πεθάνουμε σύντομα και δεν έχει σίκουελ».

Με το Netflix να κυριαρχεί στις υποψηφιότητες έχοντας κερδίσει 34 συνολικά (έχει από 17 τόσο στις κινηματογραφικές όσο και στις τηλεοπτικές κατηγορίες), η μάχη επικεντρώθηκε στη δυναμική των Κουέντιν Ταραντίνο και Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ τίποτα και κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει τον «Joker» Χοακίν Φίνιξ που καλπάζει προς τα Όσκαρ 2020 φορτωμένος βραβεία.

Η ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Τραντίνο και το «1917», το ιστορικό δράμα του Σαμ Μέντες, είναι οι μεγάλοι νικητές της χθεσινής τελετής των Χρυσών Σφαιρών, οι οποίες ανοίγουν παραδοσιακά την κούρσα για τα κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ στις ΗΠΑ.

Πηγή: ethnos.gr