Νέα παρέμβαση από την Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας που σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Αναμφίβολα έχουμε -όπως ολόκληρη η Ευρώπη- δύσκολες μέρες μπροστά μας, καθώς εκτινάσσονται οι τιμές του φυσικού αερίου και του ρεύματος και εντείνονται οι πληθωριστικές πιέσεις. Εξίσου βέβαιο είναι -και το επισημαίνουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ε.Ε.- ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Πρόσφατα η Χώρα μας απαλλάχθηκε από την Ενισχυμένη Εποπτεία και συνεχίζει για τον επόμενο εθνικό στόχο, την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, μέσα στο 2023. Απέκτησε έτσι μεγαλύτερη ευελιξία στις οικονομικές επιλογές της, ενώ απέκτησε ήδη αυξημένες αναπτυξιακές δυνατότητες χάρη στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Παρά τις πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις, η Κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η νέα εποχή και παράλληλα στηρίζει την κοινωνία απέναντι στις έκτακτες ανάγκες των διεθνών κρίσεων. Διέθεσε 43 δις ευρώ για τη στήριξη του παραγωγικού ιστού, των εργαζόμενων και άνεργων στη διάρκεια της  πανδημίας, διαθέτει τώρα πάνω από 8,5 δις ευρώ για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις ενεργειακές ανατιμήσεις και συνεχίζει με τα νέα μέτρα που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 86η ΔΕΘ στην ίδια κατεύθυνση εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο ευρώ.

Μείωσε, στο μεταξύ, φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, χρηματοδοτεί προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης, προώθησε μεταρρυθμίσεις που βελτίωσαν το επενδυτικό περιβάλλον, πραγματοποιεί άλματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Κατάφερε έτσι να φέρει και να κρατά σταθερά την Πατρίδα μας στις χώρες της Ευρώπης, με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων, αύξησης των εξαγωγών και μείωσης της ανεργίας, ενώ καταγράφεται τώρα και εκπληκτική άνοδος του τουρισμού που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Μείζονος σημασίας στο δρόμο μας για το μέλλον, είναι το γεγονός ότι -με τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- έχουμε πλέον στη διάθεσή μας, για τα επόμενα χρόνια, κοινοτικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, που ξεπερνούν τα 70 δις ευρώ, ενώ  την τελευταία τριετία καταφέραμε να περάσουμε από την 19η στην 1η θέση, σ’ ό,τι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών πόρων.

Παρά τις πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις, η Ελλάδα αλλάζει. Γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΜΕΩΝ

Με πολλά θέματα συνεδρίασαν διαδοχικά χθες στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας στην Πάτρα οι Τομείς Υγείας και Μεταφορών. Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αντώνης Κουνάβης , οι Τομεάρχες Κώστας Νικολακόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου , εισηγήσεις έγιναν από τα μέλη των Τομέων ενώ ακολούθησε συζήτηση.

  • Νέα μεγάλη σύσκεψη στελεχών θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο το πρωί στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ             

   ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ