Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία που εδραιώνονται στην ελληνική κοινωνία ως ένας από τους κύριους θεσμούς αποϊδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία, αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας η οποία τονίζει :

«Οι δομές αυτές αποτελούν χώρους κοινωνικοποίησης, στους οποίους έχουν τη δυνατότητα να περνούν το χρόνο τους δημιουργικά, να ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους και να καλλιεργούν δεξιότητες σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους. Οι ενεργητικές πολιτικές της κυβέρνησης οι οποίες τρεισήμισι χρόνια τώρα, προστατεύουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ενισχύουν την ανεξάρτητη διαβίωση τους και ειδικότερα :
Στον διπλασιασμό των ατόμων με αναπηρία που συμμετέχουν στα ΚΔΑΠ.
Στον διπλασιασμό των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, όπου άτομα με αναπηρία, χρονίως πάσχοντες και τελευταία άπορα ανασφάλιστα άτομα πλέον έχουν την δυνατότητα να βγουν από τα ιδρύματα και να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε οικογενειακού τύπου δομές.
Στην υλοποίηση της υπηρεσίας του Προσωπικού Βοηθού, που ξεκινά για πρώτη φορά στη χώρα μας.
Στην Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, που επιτρέπει και διευκολύνει την καθημερινότητα 500.000 ατόμων με αναπηρία.
Στην υλοποίηση έργων προσβασιμότητας σε κατοικίες, χώρους εργασίας και δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες.
Στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος υποστηριζόμενης απασχόλησης που αφορά σε 200 άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.
Έχουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε μια κοινωνία συμπερίληψης που να μας χωρά όλες και όλους. Γι’ αυτό άλλωστε τρεισήμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά. Γιατί για εμάς η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα, η αναγνώριση και ο σεβασμός της διαφορετικότητάς τους, καθώς και η δίκαιη και ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας αποτελούν προτεραιότητές μας. Γι’ αυτό η πολιτεία δημιουργεί συνεχώς τις προϋποθέσεις ώστε να προλαμβάνει την ιδρυματοποίηση. Δεν αφήνει κανέναν πίσω. Η Ελλάδα αλλάζει. Βαδίζει μπροστά. Κοιτάζει ψηλά».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ