Τρεις προφυλακίσεις για τη μεταφορά μεταναστών από την Αλβανία με ενδιάμεσο σταθμό την Πάτρα.

Ο βασικός ισχυρισμός που προέβαλαν οι τρεις αλλοδαποί διακινητές μεταναστών, οι οποίοι συνελήφθησαν προ ημερών από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, λίγο πριν τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, να μεταφέρουν 7 παράτυπους μετανάστες υπηκόους Νεπάλ από τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Πάτρα, δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή Πατρών, που αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», οι δυο Αφγανοί και ένας Πακιστανός ισχυρίστηκαν πως δεν γνώριζαν ότι οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και πως εκείνοι το μόνο που έκαναν ήταν να τους παραλάβουν από περιοχή κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, προκειμένου να τους μεταφέρουν στη Μανωλάδα, όπου και θα απασχολούνταν ως εργάτες γης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βάσει του σκεπτικού της απόφασης για προσωρινή κράτηση 18 μηνών, οι τρεις αλλοδαποί κρίνονται επικίνδυνοι για τέλεση παρόμοιων αξιόποινων πράξεων στο μέλλον.

Οι τέσσερις ομοεθνείς τους που εντοπίστηκαν σε έρευνες των λιμενικών στα σπίτια όπου διέμεναν οι διακινητές στην Πάτρα και συνελήφθησαν για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, αλλά και ως συνεργοί στη μεταφορά των μεταναστών, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους για το πρώτο αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

«Για τους εντολείς μου δεν υπήρξαν στοιχεία εμπλοκής στη διακίνηση μεταναστών. Το ζητούμενο είναι πώς εισήλθαν στη χώρα, αυτό πρέπει να ανησυχεί τις Αρχές. Η επιτυχία των διωκτικών αρχών θα υπήρχε έτσι και αλλιώς, είτε στο λιμάνι της Πάτρας είτε της Ηγουμενίτσας είτε οπουδήποτε», δήλωσε στην «Π» ο δικηγόρος Πατρών Αλεξάνδρος Αθανασίου Διαμαντόπουλος.

Διακίνηση μεταναστών: Νέα στοιχεία για το «μπλόκο» στο δρομολόγιο Αλβανία - Πάτρα - Μανωλάδα

Ο δικηγόρος Πατρών Αλεξάνδρος Αθ. Διαμαντόπουλος.

Πηγή: pelop.gr