Στο τρίτο μέρος της νέας σειράς συζητήσεων, συζητάμε με τον Καθηγητή ΕΚΠΑ Κωνσταντίνο Καρτάλη για την κλιματική αλλαγή.

Τι είναι η κλιματική αλλαγή; Πώς μας επηρεάζει; Πώς θα εξελιχθεί μελλοντικά το φαινόμενο και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές του;

Η διαΝΕΟσις συνεχίζει τη νέα σειρά επεισοδίων podcasts, στα οποία ειδικοί συζητούν και εξηγούν με απλά λόγια σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στο τρίτο μέρος της σειράς ο Καθηγητής ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Καρτάλης συζητά με τον Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλο για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και για τις συνέπειές του. Πώς θα εξελιχθεί μελλοντικά; Πόσο προετοιμασμένη είναι η χώρα μας; Τι μπορεί να γίνει σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο για να περιοριστούν οι επιπτώσεις του και τι ρόλο μπορεί να παίξει η διεθνής συνεργασία;
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:

Ή να την ακούσετε εδώ:
Με Απλά Λόγια – PODCAST
Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σχετικές έρευνες και αρθρογραφία που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς η διαΝΕΟσις σχετικά με το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής εδώ:

• Κλιματική Αλλαγή Στην Ελλάδα
• Η Κλιματική Αλλαγή Και Οι Έλληνες
• Ακτινογραφώντας Τις Απόψεις Της Κοινωνίας Για Την Κλιματική Αλλαγή – Συμπεράσματα Και Προτάσεις
• Οι Συνέπειες Της Κλιματικής Αλλαγής Στην Ελλάδα – Μια Έρευνα
• Οι Επιπτώσεις Της Κλιματικής Αλλαγής Στην Ελληνική Οικονομία

Τέλος, μην ξεχάσετε να γραφτείτε συνδρομητές στο podcast της διαΝΕΟσις στο Spotify, εδώ
ή στα Apple Podcasts, εδώ.
ή στα Google Podcasts, εδώ.(ή όπου αλλού ακούτε podcasts)
…και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube, εδώ.

Στο επόμενο επεισόδιο, τη Δευτέρα 24/10, συζητάμε με την Καθηγήτρια στο Πάντειο Αντιγόνη Λυμπεράκη για την ισότητα και τη συμπερίληψη στην ελληνική κοινωνία.

Το πιο πρόσφατο τεύχος της ετήσιας έκδοσης της διαΝΕΟσις ΕΡΕΥΝΕΣ κυκλοφορεί και περιλαμβάνει σε συμπυκνωμένη και ευανάγνωστη μορφή όσα κάναμε το 2021.

Το 2021, η διαΝΕΟσις δημοσίευσε συνολικά 16 έρευνες, 10 κείμενα πολιτικής, 29 άρθρα και 3 βιβλία. Τα περισσότερα από αυτά είχαν σχέση με την ελληνική κοινωνία και οικονομία στον καιρό της πανδημίας, καθώς και με το πώς η Ελλάδα μπορεί να προσαρμοστεί

για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις του μέλλοντος. Από την κλιματική αλλαγή μέχρι την αξιοποίηση της διασποράς, και από την κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα μέχρι το θέμα της τεχνικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης ενηλίκων, η διαΝΕΟσις επιχείρησε να ξεχωρίσει σημαντικά θέματα, να τα αναλύσει και να συνεισφέρει τεκμηριωμένες προτάσεις πολιτικής.

Μπορείτε να βρείτε το τεύχος στο e-shop της διαΝΕΟσις και στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία. Κοστίζει €5.