Το περίπτερο που βρίσκεται στον πεζόδρομο και χρόνια τώρα δεν λειτουργεί είναι το μοναδικό θέμα της επόμενης συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου Καλαβρύτων.
Η απόφαση που θα παρθεί θα αποτελέσει επίσημη πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο το οποίο τελικά θα κρίνει την τύχη του ιστορικού περιπτέρου.

Οι πολίτες αλλά και όσοι κλιθούν να αποφασίσουν δεν βρίσκονται στην ίδια πλευρά, δεν έχουν την ίδια άποψη.
Οι μεν πιστεύουν ότι θα πρέπει να ξηλωθεί, αφού πλέον δεν υπηρετεί το σκοπό του και εφάπτεται της περίφραξης του Δημοτικού μουσείου. Την άποψη αυτή ενισχύει η άσχημη σημερινή κατάσταση του που δείχνει ένα εγκαταλελειμμένο ‘’κουτί’’ στο πιο επισκέψιμο σημείο της πόλης.

Όσοι όμως πιστεύουν ότι πρόκειται πλέον για το μοναδικό περίπτερο στην φυσική του θέση αναφέρουν ότι θα πρέπει να παραμείνει. Δεν αρνούνται την κακή πραγματικότητα του σήμερα και μιλούν για αναστήλωση στην αρχική του μορφή, που είναι αυτή της κεντρικής φωτογραφίας.

Μια τέτοια επιλογή, που θα καθιστούσε το περίπτερο στην γνωστή μορφή των περασμένων δεκαετιών, θα ”έδενε” με το μουσείο και θα μπορούσε να αποδώσει στον πεζόδρομο κάτι μοναδικό, πολύ ενδιαφέρον για τον επισκέπτη, και ισχυρές αναμνήσεις για όλους τους Καλαβρυτινούς ,που για δεκαετίες, ως μαθητές του δημοτικού άπλωναν στα διαλείμματα το χέρι ψηλά για να αγοράσουν κάτι.

Απλό, λιτό,φωτισμένο κατάλληλα απ έξω και από μέσα, με λίγα,όπως τότε, κουτιά (άδεια φυσικά ) από μπουκάλια, γλυκίσματα και τσιγάρα,περιοδικά και εφημερίδες της εποχής θα αποτελούσε ατραξιόν.

Εδώ θα πρέπει και το δημοτικό μουσείο να έχει άποψη και μέσω εκπροσώπου του να την μεταφέρει στο τοπικό συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου.

Αρχική