Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας (ΕΕΕ), το διεθνές βραβείο Transatlantic Alliance Award για το 2023 απονέμεται στον καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Χρούσο.

Το βραβείο εγκαινιάστηκε το 2021 και με αυτό βραβεύονται επιστήμονες που έχουν συμβάλει σημαντικά στην ενδοκρινολογική έρευνα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Ο κ. Χρούσος, έχει σημαντική και κρίσιμη συνεισφορά στο πεδίο της Ενδοκρινολογίας και του Μεταβολισμού, ιδίως της Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες, σύμφωνα με την ΕΕΕ.

«Το έργο του έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην κατανόησή μας για ένα ευρύ φάσμα πολύπλοκων ανθρώπινων διαταραχών, μεταξύ άλλων του άγχους και της κατάθλιψης, των διαταραχών διατροφής, της παχυσαρκίας, του μεταβολικού συνδρόμου, των διαταραχών του ύπνου και των φλεγμονωδών αυτοάνοσων και αλλεργικών ασθενειών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο καθηγητής Μάρτιν Ράινκε, πρόεδρος της ΕΕΕ, δήλωσε ότι το εξής:
«Ο Γιώργος Χρούσος είναι ένας εξέχων επιστήμονας, ένας «γίγαντας» στο πεδίο του. Έχει συγγράψει πάνω από 1.000 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και το έργο του έχει περισσότερες από 180.000 ετεροαναφορές»,

Η απονομή του βραβείου έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2023 στο Σικάγο.

Πηγή: allabouthealth.gr