Ο Αχαιός καθηγητής είχε προτείνει την εναρμόνιση του Ποινικού μας Κώδικα με τον αντίστοιχο της Κύπρου

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, στις 6 Νοεμβρίου 2019, είχε προτείνει τη μεταρρύθμιση του Ποινικού μας Κώδικα και συγκεκριμένα τη θεσμοθέτηση ποινής ισόβιας κάθειρξης για τους βιαστές παιδιών.

Ειδικότερα, ο Αχαιός βουλευτής, -στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης- με θέμα την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, είχε επισημάνει την αστοχία του άρθρου 336 περί βιασμού και ειδικότερα του βιασμού των παιδιών.

Ο Αχαιός καθηγητής είχε προτείνει την εναρμόνιση του Ποινικού μας Κώδικα με τον αντίστοιχο της Κυπριακής Δημοκρατίας που προβλέπει ισόβια κάθειρξη στους δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Τσιγκρής, δικαιώνεται σήμερα από τις εξελίξεις, αφού οι εισηγήσεις του για την αυστηροποίηση των ποινών, ενσωματώθηκαν στο νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε στη  Βουλή.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=Iag2uGp2oT8