Είχε κατατεθεί σχετική Ερώτηση από τον Ιανουάριο του 2020

Ευχάριστα νέα προκύπτουν έπειτα από τη σχετική Ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Άγγελου Τσιγκρή προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Αριθμός Πρωτοκόλλου Ερώτησης: 3507 / 23.01.2020) σχετικά με την «άρδευση και ύδρευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχαιός βουλευτής ρωτούσε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών: α) πότε αναμένεται να υλοποιηθεί η μελέτη επέκτασης της διώρυγας και β) πότε θα έχει περατωθεί το σύνολο των απαιτούμενων ενεργειών για τη πλήρη λειτουργία του έργου και την υδροδότηση της Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα λοιπόν με την με αριθμό Αριθμός Πρωτοκόλλου Β-60/10-02-2020 Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, έχει ήδη δρομολογηθεί η προκήρυξη της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες συμπληρωματικών έργων φράγματος Πηνειού για ανακαίνιση, προσβασιμότητα, ασφάλιση και ανάδειξή του και μελέτες έργων ταμίευσης άρδευσης και ύδρευσης τ. Δήμου Ωλένης Ηλείας», με προϋπολογισμό 3.500.000,00 ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο αντικείμενο της εν λόγω μελέτης θα περιλαμβάνεται η επικαιροποίηση της υδρολογίας της λεκάνης απορροής του φράγματος του Πηνειού, καθώς και οι απαιτούμενες μελέτες για την ανακαίνισή του.

O Άγγελος Τσιγκρής δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη και ευχαριστεί και δημόσια για τα άμεσα αντανακλαστικά του αρμόδιου Υπουργείου, σε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των πολιτών της Δυτικής Αχαΐας.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.