Με αφορμή την απώλεια του εκδότη Χρήστου Χριστόπουλου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Χρήστος Χριστόπουλος υπήρξε ένας άνθρωπος που συνέδεσε την διαδρομή του με την συνέπεια και την προσφορά.

Οραματιστής, ιδεολόγος, ασυμβίβαστος όταν έπρεπε, υπερασπίστηκε σε πολύ δύσκολες περιόδους το δικαίωμα στην ελεύθερη και αντικειμενική πληροφόρηση και, επίσης, υπερασπίστηκε με σθένος και αυταπάρνηση τις δημοκρατικές αξίες και αρχές.

Και αυτή η στάση του εκτιμήθηκε από την πόλη, απ’ την περιοχή, απ’ την κοινωνία, απ’ την  παράταξη μας, απ’ το σταθερά πολυπληθές αναγνωστικό κοινό της «Γνώμης».

Ανιδιοτελής, αταλάντευτος στην υπηρέτηση των αρχών της δημοσιογραφίας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση, ένας άνθρωπος ευγενικός και ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης, αφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη και ένας διαρκές παράδειγμα με την στάση ζωής και την προσφορά του.

Προσωπικά, θέλω να εκφράσω την απέραντη θλίψη μου για την απώλεια του Χρήστου Χριστόπουλου. Και τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους συνεργάτες του, στο δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό της «Γνώμης».

Χάσαμε έναν σπουδαίο φίλο. Από σήμερα, όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, είμαστε κατά πολύ φτωχότεροι».