Πώς προκλήθηκε το ατύχημα – Τρεις μαθητές είχαν μώλωπες και γρατζουνιές, ένα κορίτσι ένιωσε πόνο στο στήθος και πήγε για εξετάσεις στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

Μέρος της σκηνής στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά υποχώρησε νωρίτερα σήμερα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, οι οποίοι εκείνη την ώρα έκαναν πρόβα.

Ο Ιωσήφ Βουράκης, πρόεδρος του ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού) ανέφερε στο Facebook ότι κατά τη διάρκεια πρόβας μαθητών, υπήρξε παρέμβαση στη σκηνή του θεάτρου (τοποθέτηση πρόσθετου κομματιού) που προκάλεσε ατύχημα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Κατά τη διάρκεια της πρόβας για τη σημερινή μουσική παράσταση «Σμύρνη μου Αγαπημένη – Από τη Σμύρνη στον Πειραιά» , μια διοργάνωση του Ο.Π.Α.Ν και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά με τη σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, παρουσιάστηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αναβληθει η συναυλία. Δυστυχώς μια λαθος πρωτοβουλία -χωρίς να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι του θεάτρου – για την παράσταση που ανεβαινει στο ΔΘΠ και μια παρέμβαση στην σκηνή του θεάτρου (τοποθέτηση πρόσθετου κομματιού) προκάλεσε ένα ατύχημα ευτυχώς χωρίς να προκληθεί κάποιον σοβαρός τραυματισμός. Ανεξάρτητα από το αν είναι επιφανειακοί οι τραυματισμοί, εύχομαι περαστικά στα παιδιά και θέλω να διαβεβαιώσω όλους και περισσότερο τους γονείς των παιδιών που ήταν εκείνη την στιγμή στο θέατρο, ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί και οποίος έχει ευθύνη για ότι συνέβη θα έχει και τις ανάλογες κυρώσεις.

Με εκτίμηση
Ι. Βουράκης
Πρόεδρος Ο.Π.Α.Ν.»

Φωτό από το τμήμα της σκηνής που υποχώρησε
skini_kommati

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο Αντώνης Μπενέτος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών, ο οποίος ανέφερε σε δήλωσή του: «Έπεσε μέρος της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και τραυματίστηκαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Συγκεκριμένα, σε πρόβα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά σήμερα το πρωί, υποχώρησε μέρος της σκηνής και «κατάπιε» τους μαθητές, προκαλώντας τραυματισμούς και καταστροφή των μουσικών οργάνων. Ευχόμαστε να μην έχει υπάρξει σοβαρός τραυματισμός και για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε».

Κατά πληροφορίες, την ώρα του ατυχήματος επικράτησε αναστάτωση, με τα παιδιά να πέφτουν στο έδαφος. Τρεις μαθητές είχαν κάποιες γρατζουνιές και μώλωπες και μετέβησαν σε διαγνωστικά κέντρα, ενώ μία μαθήτρια, που ένιωσε πόνο στο στήθος, μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις πρόβες συμμετείχαν περίπου 170 μαθητές.

Η εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είχε προγραμματιστεί γι’ απόψε στις 8 το βράδυ και αναβλήθηκε λόγω του ατυχήματος. Έχει τίτλο «Σμύρνη μου αγαπημένη – Από τη Σμύρνη στον Πειραιά» και αποτελεί συνδιοργάνωση του ΟΠΑΝ με το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο  Πειραιά και το Μουσικό Σχολείο Πειραιά. Επρόκειτο για αφιέρωμα στο σμυρναίικο-ρεμπέτικο τραγούδι, με τη συμμετοχή του γνωστού συνθέτη και διευθυντή της ορχήστρας Εστουδιαντίνας, Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Πηγή: protothema.gr