Η επίσκεψη γίνεται κατόπιν μεγάλου ενδιαφέροντος και αιτήματος του εν λόγω δικτύου, και αφορά ανταλλαγή καλών πρακτικών στην υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, καθώς και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών πάνω σε θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Την αντιπροσωπία από το Αγροτικό Δίκτυο Σλοβενίας στα Καλάβρυτα, υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια της “Αχαΐα- Αναπτυξιακή Α.Ε.” κα Ηρώ Τσιμπρή, ο Αντιδήμαρχος και ο υπεύθυνος Τουρισμού του Δήμου Καλαβρύτων κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος, η κα Έλενα Λαμπροπούλου και η οικονομολόγος κ. Νάντια Χαραλαμποπούλου της “Αχαΐα- Αναπτυξιακή Α.Ε.” βρέθηκαν στα Καλάβρυτα προσκεκλημένοι από την “Αχαΐα- Αναπτυξιακή Α.Ε.” για εκπαιδευτική δράση στην περιοχή τον Καλαβρύτων

Η εκδήλωση πραγματοποιήθεικε στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης περιλαμβάνει παρουσιάσεις φορέων, αλλά και συλλόγων της περιοχής καθώς και επιτόπιες επισκέψεις στα αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία του Δήμου Καλαβρύτων, ενώ πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο εργοστάσιο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και στο Σπήλαια Λιμνών Καστριών.

Η αποστολή του Αγροτικού Δικτύου Σλοβενίας, απαρτίζεται από 47 άτομα, εκ των οποίων τα 22 είναι εκπρόσωποι από 37 Σλοβενικές Ομάδες Τοπικής Δράσης, καθώς και δύο εκπρόσωποι από το Υπουργείο Γεωργίας Δασοκομίας και Τροφίμων της Σλοβενίας, που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER.

 

Στο «Πολικεντρικό-πολιτιστικό κέντρο» στα Καλάβρυτα, το Σλοβενικό Αγροτικό Δίκτυο μαζί με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων αλλά και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ACHAIA-DEVELOPMENT AGENCY Α.Ε., κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή της ACHAIA-DEVELOPMENT AGENCY Α.Ε. και Συντονίστρια του Προγράμματος CLLD/LEADER στην Περιφέρεια Αχαΐας, κα Ηρώ Τσιμπρή, μαζί με την κα Νάντια Χαραλαμποπούλου (οικονομολόγο) και την Έλενα Λαμπροπούλου (στέλεχος συνεργασιών) αμφότερες από την ACHAIA-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., είχαν μια γόνιμη συνομιλία για το Πρόγραμμα LEADER, τοπική. Ανάπτυξη, συνεργασίες κ.λπ. Παρών ήταν και ο κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος (αντιδήμαρχος πολιτισμού), μαζί με συνεργάτες του γραφείου του Δημάρχου. Όλες οι παρουσιάσεις ήταν στα αγγλικά, ώστε οι καλεσμένοι μας να μπορούν να συμμετέχουν εύκολα.