Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο Δήμος Αιγιαλείας και το Κέντρο για την αντιμετώπιση των έμφυλων διακρίσεων «Εριφύλη» διοργάνωσαν μια παρεμβατική πρωτοβουλία που έλαβε χώρα στο Λύκειο Καμαρών. Μέλη της «Εριφύλη», μετά από παραχώρηση χώρου και δύο εκπαιδευτικών ωρών από το σχολείο εργάστηκαν με ένα τμήμα της Β’ Λυκείου γύρω από τα ζητήματα της ισότητας των φύλων και της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. 

Τα παιδιά, ήδη υποψιασμένα για τα ζητήματα από το εκπαιδευτικό προσωπικό, συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες αλληλεπιδρώντας με τα μέλη της «Εριφύλη» σχετικά με την αυτοδιάθεση, την αποφυγή του σεξιστικού λόγου, την μείωση των στερεοτυπικών αντιλήψεων, την έμφυλη διάσταση αλλά και τις κακοποιητικές συμπεριφορές. 

Το μήνυμα της σημερινής πρωτοβουλίας είναι ότι το σχολείο πρέπει να είναι ένας χώρος εμβάθυνσης των δεξιοτήτων των παιδιών για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, της ομοφοβίας και της τοξικής αρρενωπότητας, που δυστυχώς μέχρι σήμερα επαφίεται σε μεγάλο βαθμό στην προσωπική μέριμνα κάθε μονάδας ξεχωριστά, αλλά και κάθε εκπαιδευτικού. Η αλληλεπίδραση των παιδιών ήταν παραπάνω από ενθαρρυντική σε αυτά τα θέματα, που τα ταλανίζουν έντονα και αναζητούν διεξόδους προβληματισμού και συζήτησης σε τέτοια προστατευμένα και καταρτισμένα περιβάλλοντα, όπως πρέπει να είναι η σχολική κοινότητα.