Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, τα μέλη και οι φίλοι του, απολαύσαμε σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2018 τη προγραμματησμένη επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ( Παλιά Βουλή ). Από την ακούραστη όπως πάντα ξεναγό μας κα Φιλίτσα Μοσχίδου-Μπουζιώτη (μέλος μας ) ενημερωθήκαμε για την ιστορία αυτού του καταπληκτικού και εξαιρετικά ενδιαφέροντος μουσείο .
Το μουσείο στεγάζεται στην Παλιά Βουλή πίσω από το αγέρωχο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη έφιππου που μας δείχνει το δρόμο πάντα μπροστά .
Το κτίριο είναι από μόνο του ενα στολίδι στο κέντρο της Αθήνας . Εδώ στεγάστηκε το πρώτο Κοινοβούλιο μετά την επανάσταση του 1843 και κατόπιν έγινε η πρώτη κατοικία του Όθωνα .
Εντυπωσιακός ο χώρος συνεδριάσεων της Παλιάς Βουλής, εντυπωσιακά τα εκθέματα σε εναν χώρο απόλυτα συνδεδεμένο με την Ιστορία της Νεότερης Ελλάδος από την Άλωση της Κωσταντινούπολης το 1453 εως τον πόλεμο του 1940. Μερικά από τα πιο σημαντικά εκθέματα είναι τα άρματα πολλών γνωστών οπλαρχηγών,το γραφείο του Χαρ. Τρικούπη και του Αδαμάντιου Κοραή, προσωπικά αντικείμενα του Ιωαν. Καποδίστρια, του Λόρδου Βύρωνα,η χάρτα του Ρήγα Φερραίου, η περικεφαλαία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.Όλα αυτά ειναι ανυπολόγιστης Ιστορικής αξίας τοποθετημένα στις αίθουσες με σωστή ιστορική σειρά.
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε οτι είχαμε θερμή υποδοχή από τους ευγενέστατους ανθρώπους που έχουν την τιμή να υπηρετούν αυτόν τον υπέροχο χώρο . Συγχαρητήρια!!!
Πολλές φορές όσα λόγια και αν χρησιμοποιήσεις δεν μπορείς να αποδείξεις με ακρίβεια τα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα μας. Θέλουμε όλοι μαζί το Δ. Σ τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για μια ακόμη φορά την κα Φιλίτσα Μοσχίδου Μπουζιώτη για την εξαιρετική ξενάγηση και την βοήθεια της.