Δηλώσεις για το 1ο OPEN Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island

Σημαντικό γεγονός για την Πάτρα και όραμα, που πήρε σάρκα και οστά χαρακτήρισε ο υφυπουργός εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, τη διοργάνωση του 1ου Open πρωταθλήματος Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island. Συγκεκριμένα ο κ. Κατσανιώτης τόνισε: « Σαφώς και πρόκειται για σημαντικό γεγονός για την Πάτρα και για τους νέους ανθρώπους. Αυτό που εμείς οι παλαιότεροι το βλέπαμε ερασιτεχνικά, σήμερα πήρε σάρκα και οστά το όραμα των ανθρώπων που αξιοποίησαν το Δρέπανο και τα νέα παιδιά θα έχουν έναν χώρο εξαιρετικό, όχι μόνο απλά να συμμετέχουν σε αγώνες  Kite, όπως κάνουν τώρα, αλλά να αγαπήσουν τη θάλασσα, να αγαπήσουν το μέρος, να αγαπήσουν τον αέρα μας». 

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ : «TO KITESURF ΕΔΩΣΕ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ»

Η βουλευτής  της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου ανέφερε: Το Kitesurf έδωσε φτερά στην Αχαΐα. Υπάρχουν άξια παιδιά, που εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούν πάρα πολύ. Φέτος αυτό το Ολυμπιακό άθλημα έφερε στην περιοχή μας αυτό που της αξίζει.Ο αθλητισμός, ο αθλητισμός του νερού, αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες εδώ, έδωσαν έναν πολλαπλασιαστή δύναμης στην Αχαΐα. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλα αυτά τα παιδιά που διοργάνωσαν το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

ΜΑΡΚΟΥ: «ΕΧΩ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙ» 

Από την πλευρά του ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου, επισήμανε: «Έχω εντυπωσιαστεί από τη διοργάνωση. Πρώτη φορά έρχομαι σε επαφή  με αυτό το σπορ, το οποίο είναι γοητευτικότατο και αναδεικνύει την θαλασσινή παράδοση της Ελλάδας και την υδάτινη παράδοση της Πάτρας. Θα δώσει ώθηση σε ένα άθλημα που δίκαια είναι ολυμπιακό. Μπράβο στους διοργανωτές». 

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» 

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Νικολακόπουλος, πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται πάντα κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις. Στηρίζουμε τον αθλητισμό και τα ερασιτεχνικά σωματεία και τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν το αθλητικό και πολιτιστικό υπόβαθρο αυτού του τόπου».

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με το Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Πατρέων. Η Coffee Island αποτελεί τον επίσημο χρυσό χορηγό της διοργάνωσης η οποία πλαισιόνεται με διάφορες παράλληλες δραστηριότητες. Ως ασημένιος χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΛΟΥΞ, και χάλκινοι χορηγοί οι Τιτάν , Ολυμπία Οδός, Cape Drepano Watersports, KiteSurf Greece και Belehas Transfer Solutions. Τέλος χορηγός του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών είναι η Super Cargo.