Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας “Δανηιλίς”, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, διοργάνωσαν εκδήλωση τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events, με θέμα : “Δώσε δύναμη στο φόβο σου”.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, δήλωσε: 

«Ο εγκλεισμός λόγω πανδημίας έφερε την έμφυλη βία στο προσκήνιο της επικαιρότητας με θλιβερά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι πολύ-παραγοντικό, συνδέεται με τις παιδαγωγικές αξίες της κοινωνίας και της οικογένειας,  αλλά και με το οικονομικό-επαγγελματικό περιβάλλον, και πυροδοτεί φαινόμενα βίας σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πλευρά της από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα και κάθε σύλλογο που αγωνίζεται για να σπάσουν τα δεσμά του φόβου και της κακοποίησης, συνδιοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε μία σειρά από δράσεις που στοχεύουν σε αυτό. Επικεντρωνόμαστε ακόμα μια φορά  στην υποχρέωση όλων μας να αναλογιστούμε την ατομική μας ευθύνη και να δείξουμε ως κοινωνία μηδενική ανοχή στη βία. Μην την προσπερνάμε, όταν τη συναντάμε δίπλα μας, είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε».