Εκδήλωση για τα 79 χρονια από την εκτέλεση του Μήτσου Ρεμπούτσικα στην Καισαριανή

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Αχαΐας της ΚΝΕ τιμάμε τον κομμουνιστή Μήτσο Ρεμπούτσικα, δικηγόρο από την Αχαγιά που εκτελέστηκε στα 39 του χρόνια, την Πρωτομαγιά του 1944 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, αύριο Κυριακή 30 Απρίλη στις 11:30πμ στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου στην Κάτω Αχαΐα. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

200 κομμουνιστές, παλιοί εξόριστοι της Ακροναυπλίας και της Ανάφης, κρατούμενοι στο Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα, στην ανταρτομάνα Καισαριανή, εκείνη την Πρωτομαγιά του ’44 που βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των συντρόφων μας. Ο Μήτσος Ρεμπούτσικας, αφήνει το τελευταίο του σημείωμα στο οποίο αναφέρει: «Ο θάνατός μου δε θα πρέπει να σας λυπήσει αλλά να σας ατσαλώσει πιο πολύ για την πάλη, που διεξάγεται. Σφίξετε τις καρδιές σας και βγείτε παλικάρια από τη νέα δοκιμασία. Έτσι θα μας τιμήσετε καλύτερα. Όταν ο άνθρωπος δίνει τη ζωή του για ανώτερα ιδανικά δεν πεθαίνει ποτέ».

Η στάση των 200 της Καισαριανής και χιλιάδων ακόμα αγωνιστών, απ’άκρη σ’άκρη της χώρας μας, αποτελούν λαμπρές σελίδες στην ηρωική πάλη του λαού μας κατά τη διάρκεια της κατοχής. Η θυσία των συντρόφων μας και η στάση χιλιάδων λαού, ακόμα και στις πλέον δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, αποδεικνύει πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς, να αντιμετωπίσει και τον πιο σκληρό εχθρό, να γράψει τη δική του ηρωική ιστορία.

Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε και συνεχίζουμε, γιατί το μέλλον μας δεν είναι η φτώχεια και ο πόλεμος που απλόχερα χαρίζει ο καπιταλισμός όπου Γης! Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, της ανυποχώρητης σύγκρουσης με την «κανονικότητα» της εκμετάλλευσης και της αδικίας για να κερδίσει η ζωή, γιατί ο λαός και η νεολαία είναι για πολλά περισσότερα, τους αξίζουν όλα! Μόνο ο λαός σώζει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ!