Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
Αρχική Ελλάδα Πολιτική - Οικονομία - Κοινωνίκά Εκλογές 2023 – Δείτε live το ντιμπέιτ των έξι αρχηγών

Εκλογές 2023 – Δείτε live το ντιμπέιτ των έξι αρχηγών

Μητσοτάκης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για επέκταση του Market Pass – Τσίπρας: Η απλή αναλογική μπορεί να δώσει συγκυβέρνηση ανάμεσα στο 1ο και το 3ο κόμμα – Ανδρουλάκης για τις παρακολουθήσεις: Δεν είμαι κίνδυνος για τη Δημοκρατία, αλλά για τη Νέα Δημοκρατία – Κουτσούμπας: Αρνούμαστε να δώσουμε λίστα με αυτούς που μας ενισχύουν οικονομικά – Βαρουφάκης: Δεν προτείνω παράλληλο νόμισμα αλλά εναλλακτικό σύστημα πληρωμών – Θέλουμε τη δημιουργία «ελληνικού FBI» για τη διαπλοκή.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η -μία και μοναδική- πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι κ.κ. Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας, Βελόπουλος και Βαρουφάκης θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους, απαντώντας σε ερωτήσεις, οι οποίες έχουν χωριστεί σε έξι θεματικές ενότητες.

Οι θεματικές ενότητες και οι χρόνοι
Οι έξι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στους 6 πολιτικούς αρχηγούς, πάνω σε έξι θεματικές ενότητες:
1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,
2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα,
3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,
4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και
5) Περιβάλλον και Ενέργεια.
6) Νέα Γενιά
Κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό, με follow up ερώτηση 15 δευτερολέπτων από τον δημοσιογράφο και απάντηση 45 δευτερόλεπτα από κάθε πολιτικό αρχηγό.
Με κλήρωση καθορίστηκε ότι η Σία Κοσιώνη θα είναι η πρώτη δημοσιογράφος που θα απευθύνει ερώτηση ενώ ο κύκλος των θεματικών θα κλείσει με ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα.

Πηγή: protothema.gr