Κατεβαίνει στις εκλογές το κόμμα του αντεισαγγελέα Τάσου Κανελλόπουλου – Δικηγόρος Κασιδιάρη: Δεν θα στηριξει κανένα άλλο κόμμα.

«Κόπηκε» από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και κατά συνέπεια δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιτραπεί η κάθοδος του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές ελήφθη κατά πλειοψηφία 9-1. Μειοψήφησε ο αρεοπαγίτης Ηλίας Μουζάκης.

Αντίθετα έλαβε το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

Δικηγόρος Κασιδιάρη: Δεν θα στηρίξει κανένα άλλο κόμμα

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα στηρίξει κανένα άλλο κόμμα και αύριο θα αποφασίσει τις περαιτέρω νομικές του ενέργειες» δήλωσε η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε στο «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» τη συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Κυβερνητικές πηγές για «πράσινο φως» στο κόμμα Κανελλόπουλου

Σχολιάζοντας την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν εξεπλάγησαν από την απόφαση να επιτραπεί στο κόμμα του πρώην αντεισαγγελέα Τάσου Κανελλόπουλου να λάβει μέρος στις εκλογές. Εξηγούσαν περαιτέρω ότι σε περίπτωση που ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης εκφράσει την στήριξή του στο κόμμα «ΕΑΝ», αυτό θα είναι πρόβλημα για την συμμετοχή του κόμματος του πρώην αντεισαγγελέα στις δεύτερες εκλογές.

Πηγή: protothema.gr