Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, σε επαφή που είχε με παραγωγούς, κατά την περιοδεία του στα ορεινά της Αχαΐας.

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Δημήτρης Κατσικόπουλος, σε επαφή που είχε με παραγωγούς, κατά την περιοδεία του στα χωριά Δάφνη και Κλειτορία, όπως και με παλιούς και νέους φίλους.

Τονίζοντας με έμφαση ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για νέο «Συμβόλαιο Τιμής» με τον αγρότη και την αγρότισσα, ο κ. Κατσικόπουλος σημείωσε ότι τα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη των αγροτών είναι:

Μείωση κόστους παραγωγής, ειδικά για αγροτικά εφόδια και καύσιμα, με μηδενισμό του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο.

Στήριξη ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ αγροτών για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

Καθολική προστασία της αγροτικής γης από κατασχέσεις.

Καθιέρωση ακατάσχετου και αφορολόγητου επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων.

Επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης ΕΛΓΑ, με επέκταση της κάλυψης καταστροφών στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, που αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή.

Ολοκλήρωση, εντός έτους, των διαδικασιών για τη νέα ΚΑΠ, υποβολής αιτήσεων, αξιολόγησης και πληρωμής.

Κατάργηση του επιλαχόντος δικαιούχου και όχι σπατάλη σε επιδόματα.

Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος διαμήνυσε: «Η Αγροτιά μπορεί, αξίζει και πρέπει να σηκώσει ξανά το βλέμμα ψηλά. Οχι από απόγνωση, όπως σήμερα, αλλά με περηφάνια».

Η περιοδεία συνεχίστηκε σε συγκέντρωση στο Διακοπτό, με συζήτηση για μεγάλα θέματα, αλλά και αποκλειστικά της περιοχής, όπως τουριστική ανάπτυξη, οδοντωτός και αγροτική οικονομία.

Σε Τριταία, Σκιαδά και Σταυροδρομι, μίλησε για την Αγροτική Οικονομία. Επίσης για τα έργα που έγιναν στην περιοχή επί νομαρχίας του, δηλαδή σε Χαραυγή, Ρουπακιά, Λιμνοδεξαμενές Ντάσκα, Αγιο Δημήτριο, Μονή Αγίων Πάντων, Δροσιά, Κούμπερι, Βασιλικό, Μαζαράκι και Γολέμι.