Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα περάσουν από την Πάτρα μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Πρώτος ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα Δευτέρα 24/04/2023, στις 12 στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.

Λιγότερες από τέσσερις εβδομάδες έχουν μείνει πλέον για τις κάλπες της 21ης Μαΐου και από σήμερα Δευτέρα 24/04/2023, μέχρι και την ημέρα των εκλογών αναμένεται να περάσουν από την Πάτρα και την Αχαΐα όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων. 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εκλογές 2023: Πότε έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί στην Αχαΐα

Αν δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στην Αχαΐα την Παρασκευή 5 Μαΐου, όπου θα μιλήσει σε μεγάλη προεκλογική εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στον Αγιο Διονύσιο. Μάλιστα, εκτός της Αχαΐας, σταθμό στην πανελλαδική περιοδεία του πρωθυπουργού αναμένεται να αποτελέσει και η γειτονική Ηλεία όπου εκτιμούν στη ΝΔ ότι «απειλείται» η πρώτη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στην Εύβοια.

ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Πότε έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί στην ΑχαΐαΑπό την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου έχει τοποθετήσει την επίσκεψη στην Αχαΐα δεδομένα την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, αλλά ακόμα δεν έχει κλειδώσει η ημερομηνία. Οπως σημείωναν χθες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», με εξαίρεση την Πέμπτη που θα γίνει η ομιλία στην Αθήνα, όλες οι υπόλοιπες μέρες είναι πιθανές. Επικρατέστερο σενάριο όμως είναι να βρεθεί στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη 16 ή Τετάρτη 17 Μαΐου.

ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2023: Πότε έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί στην Αχαΐα

Οσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τα σημερινά δεδομένα θα βρεθεί στην Πάτρα το Σάββατο 13 Μαΐου, όπου θα πραγματοποιηθεί και μεγάλη πολιτική ομιλία σε χώρο που θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι ο παλμός του αχαϊκού κοινού μπορεί να δώσει στο κόμμα σημαντική επικοινωνιακή ώθηση, γι’ αυτό και ο πρόεδρος δεν θα έρθει στην Πάτρα την τελευταία εβδομάδα.

ΚΚΕ

Εκλογές 2023: Πότε έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί στην Αχαΐα

Για την Τρίτη 16 Μαΐου προσανατολίζονται στο ΚΚΕ να διοργανώσουν μεγάλη πολιτική εκδήλωση στην Πάτρα, με ομιλία του γενικού γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα. Πιθανό είναι λοιπόν να συμπέσει η επίσκεψη Κουτσούμπα με αυτή του Αλ. Τσίπρα στην Πάτρα.

ΜέΡΑ25

Εκλογές 2023: Πότε έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί στην Αχαΐα

Σήμερα, θα βρεθεί σε Πάτρα και Αίγιο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ουσιαστικά ανοίγει τις επισκέψεις των αρχηγών των κομμάτων. Στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και στο Αίγιο στο Jimmy’s cafe (Κλεομένους Οικονόμου 24) στις 8 το βράδυ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, ο κύριος Βαρουφάκης είναι πιθανό να ανακοινώσει ότι μία από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος, θα είναι αυτή της Αχαΐας.

Αγνωστο ποτε ο Βελόπουλος – Σάββατο ο Βόβολης

Εκλογές 2023: Πότε έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί στην Αχαΐα

Για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία της επίσκεψής του στην Πάτρα, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η περιοδεία.

Εκλογές 2023: Πότε έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί στην Αχαΐα

Τέλος, από πολιτικούς αρχηγούς,  το Σάββατο 29 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προεκλογική εκδήλωση του κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά», όπου θα γίνει και ομιλία Φαίδωνα Βόβολη. Ο επικεφαλής θα συνοδεύεται από στελέχη του κινήματος, ενώ η εκδήλωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «My Way» και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Aphrodite». Η προηγούμενη εκδήλωση που διοργάνωνε προ μηνός ο κ. Βόβολης είχε αναβληθεί υπό τον φόβο επεισοδίων, αφού έξω από την «Αγορά Αργύρη» είχαν συγκεντρωθεί άτομα με κουκούλες και κράνη που έδιωχναν τον κόσμο.

Πηγή: pelop.gr