Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του δρόμου Ελατόφυτο η Μάζι – Κλειτορία.

Οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του επαρχιακού δρόμου στη Δ.Ε Κλειτορίας, ο Δήμος παραχώρησε μηχάνημα γκρέιντερ με «μαχαίρι» που έπιασε δουλειά και πραγματοποιεί τον καθαρισμό δρόμων «ξυρίζοντας», όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος κ.Βασίλης Καρράς στο kalavrytapress δεξιά και αριστερά ξερόχορτα, θάμνους, πουρνάρια και ανοίγει τα αυλάκια ώστε και το νερό της βροχής να τρέχει απρόσκοπτα και για να υπάρχει ορατότητα Το μηχάνημα ξεκίνησε από τον χωριό Μάζι που βρίσκεται στη κορυφή του Χελμού και θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις καθαρίζοντας τους δρόμους σε όλα τα χωριά.

Ο Καθαρισμός του δρόμου με γκρέιντερ,πραγματοποιήθηκε από την Δ.Ε. Κλειτορίας και την προσωπική επιστασία του Αντιδημάρχου κ.Βασίλη Καρρά, και του Προέδρου της Τ.Κ. Κλειτορίας κ. Δημητρίου Μετζέλου.

Το Ελατόφυτο ή Μάζι,είναι χωριό με παλαιά ιστορία. Αναφέρεται σε Ενετικά έγγραφα του 1700 ενώ γνώρισε μεγάλη ακμή τον 18ο αιώνα. Οι κάτοικοι του Μάζι μετά την απελευθέρωση κατέβηκαν πεδινότερα και έφτιαξαν τα Μαζείκα Καλύβια,δηλαδή την σημερινή Κλειτορία.

φωτο-www.exploring-greece.gr