Μέσα από την πορεία μου ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, από το 2017  που ανέλαβα για πρώτη φορά τα ηνία του έως σήμερα,  απέδειξα πως λειτουργώ συλλογικά με βάση το συμφέρον των Εμπόρων της πόλης μας και όχι  για ίδιον όφελος, σε αντίθεση  και προς απογοήτευση αυτών που με  μικροπολιτικές και συκοφαντικές προθέσεις προσπαθούσαν και προσπαθούν να καταστρατηγήσουν  την προσπάθεια που έκανα για έναν

Εμπορικό Σύλλογο ανοιχτό σε όλους.
Η ικανοποίηση  και η αμοιβή μου, μέσα σε αυτά  τα έξι χρόνια, ήταν η  αγάπη του κόσμου, αυτών   που με ψήφισαν  και με έφεραν σε αυτή τη θέση και όχι μόνο, όλοι οι  Έμποροι, που είδαν στο πρόσωπο μου, τον άνθρωπο που δε διστάζει να τα βάλει ακόμα και με το Δήμο ή  την Κυβέρνηση την ίδια, για να μπορέσει να διεκδικήσει για την επιβίωση του κλάδου μας.
Γιατί ναι , τα τελευταία δυόμισι χρόνια αναφερόμαστε σε επιβίωση.
Από την πρώτη στιγμή στράφηκα κατά των ισχυρών  πολυεθνικών που προστατεύονταν από την Κυβέρνηση σε αντίθεση με τη μικρομεσαία επιχείρηση.
Έστειλα δεκάδες επιστολές στα αρμόδια Υπουργεία για να αντιμετωπίσουν και τις  μικρές επιχειρήσεις επί ίσοις όροις ειδικά στην περίοδο των lockdown. Στις 26 Ιανουαρίου ημέρα Εθνικής Επετείου για την πόλη μας ,ενώ υπήρχε  το Προεδρικό Διάταγμα για επίσημη τοπική Αργία και κάποιες πολυεθνικές δεν το τηρούσαν βρίσκοντας κάποια κενά στο νομό, με δική μου προσπάθεια έγινε πράξη και καταφέραμε να κλείσουν ακόμα και αυτές  που παρέμεναν προκλητικά ανοικτές προσβάλλοντας την ιστορία του τόπου μας.

Ζήτησα από  το δήμο το  αυτονόητο , την απαλλαγή από τέλη απορριμμάτων, τέλη ηλεκτροφωτισμού κλπ σε κλειστά μαγαζιά με βάση την ΚΥΑ Θεοδωρικάκου

Ζήτησα μετά από απαίτηση των ίδιων των Εμπόρων να ανοίξει η Μητροπόλεως γιατί ο τζίρος τους έπεσε κατακόρυφα και κάναμε αγωνιστική παράσταση έξω από το δημαρχείο.

Ζήτησα μελέτες για να μη θιγούν οι επιχειρηματίες της κλ. Οικονόμου και της Μητροπόλεως από μια τυχόν πεζοδρόμηση. ( Τόσο σοβαρές αποφάσεις για την τύχη πολλών ανθρώπων και των περιουσιών τους δεν γίνονται επειδή το είδαμε αλλού και μας άρεσε, ούτε αφού πέτυχε σε άλλη πόλη,  γιατί να μην πετύχει και σε εμάς). Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που απαιτείται να ρωτηθούν και να κάνουν τις απαραίτητες μελέτες βιωσιμότητας και φυσικά ζήτησα να γίνει Γενική Συνέλευση και να ερωτηθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Έμποροι του κέντρου που θίγονται, αλλά δυστυχώς μιλούσα σε μη ακούοντες.
Το να παίρνουμε αποφάσεις ερήμην των Εμπόρων της πόλης, αυτό  είναι τουλάχιστον ανήθικο.

Το να προσπαθούν κάποιοι να μου καταλογίσουν ευθύνες για την αυθαίρετη κατ’ εμέ πρόταση  της πλειοψηφίας του ΔΣ όταν την καταψήφισε τόσο η Τοπική Κοινότητα όσο και η Ποιότητα Ζωής, με τον ίδιο τον Δήμαρχο να με δικαιώνει στο τέλος και να  ζητάει και αυτός μελέτες, είναι τουλάχιστον άκομψο.
Για ακόμα μια φορά αποφάσισαν επιπόλαια με βεβιασμένες κινήσεις που πιθανώς ήταν  υποκινούμενες από εξωθεσμικούς  παράγοντες που  θέλουν τον Εμπορικό υποχείριο τους ή καλύτερα υποζύγιο και μαγαζάκι τους . Όχι όμως με εμένα!!.  

Ζήτησα να στηριχθούν οι Έμποροι με κάθε τρόπο, έκανα εκδηλώσεις σε εποχή COVID για να τονωθεί η τοπική οικονομία και το ηθικό του ταλαιπωρημένου Εμπόρου με στόχο την προσέλκυση καταναλωτών. Συμμετείχα σε όλα τα συμβούλια του ΣΕΑΔΕ και της ΟΕΕΣΠ (όπου είμαι εκλεγμένος Γ.Αντιπρόεδρος) για να διεκδικήσω για τους Εμπόρους και τον τόπο μου.

Πραγματοποιήσαμε πολλές δράσεις όπου συλλέξαμε σχολικά  είδη και τρόφιμα για  ενδεείς οικογένειες, τα οποία δόθηκαν στα σχολεία της περιοχής μας και στο Κελάρι της Αγάπης.
Εγώ ο ίδιος πήγα είδη πρώτης ανάγκης στους αντίστοιχους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων  στις πληγείσες περιοχές από τη φωτιά σε Ηλεία και Εύβοια. Οδήγησα εκατοντάδες χιλιόμετρα για μια απλή προσφορά στους συναδέλφους Εμπόρους αλλά και στους συνανθρώπους μας, χωρίς κούραση με μόνη επιβράβευση, το χαμόγελό τους.

Έκανα προσπάθειες και κινήσεις εδώ και τρία χρόνια για το ΑΤΕΙ μας, βλέποντας το τσουνάμι που ερχόταν και μέχρι τελευταία στιγμή έδωσα και την ψυχή μου, αγωνιζόμενος για την παραμονή του, ακόμα και  όταν η διοικούσα αρχή του Δήμου μας έμεινε απελπιστικά μόνη στοχοποιούμενη από όλους . Στήριξα τις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο μας, την ΕΒΟ, τους Αγρότες μας και την αδιάθετη σταφίδα, γιατί έβαλα το συλλογικό συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μου πάνω από όλα.

Δυστυχώς σε όλα αυτά ήμουν απελπιστικά μόνος, με συναδέλφους που τη δική τους παντελή απουσία και τη μη συμμετοχή στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, τη μετέφρασαν σε  προσωπική μου προβολή για ίδιον όφελος.
Από νωρίς οι γονείς μου με  δίδαξαν τις λέξεις, τιμή , αξιοπρέπεια, ήθος.  Στην πορεία της ζωής μου τις έκανα πράξη και με αυτές συνεχίζω να πορεύομαι. Στην ενασχόληση μου με τα κοινά  μπορεί να δημιούργησα έχθρες ή να έκανα κάποια ανθρώπινα λάθη, ακόμα και να αδίκησα άθελά μου κάποιους , σίγουρα  όμως δεν υπήρχε καμία πρόθεση.
Στο δια ταύτα, πραγματικά λυπάμαι έχοντας δώσει όχι μόνο την ψυχή μου σε έναν Σύλλογο, αλλά έχοντας βάλει πολλές φορές και το χέρι βαθιά στην τσέπη  και στην πρώτη και στη δεύτερη θητεία μου, να βλέπω τους συναδέλφους μου, να παραιτούνται στο παρά πέντε, μόλις έξι μήνες πριν τις εκλογές, μη τιμώντας την εντολή που έδωσαν στο συνδυασμό μας οι Έμποροι  δηλώνοντας αδυναμία να ανταποκριθούν στις οποίες απαιτήσεις του Συλλόγου και να αποποιούνται ευθυνών, για τις θέσεις για τις οποίες ήσαν καθ’ ύλην  και βάση καταστατικού αρμόδιοι, λες και ο κόσμος είναι τυφλός και δεν έχει άποψη ή δε γνωρίζει!

Με άφησαν μόνο σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Σύλλογο εγκαταλείποντας τις θέσεις και τις δεσμεύσεις που είχαν απέναντι σε εμένα αλλά και στους ανθρώπους που τους ψήφισαν και ενώ ανεξαρτητοποιήθηκαν, έφθασαν στο σημείο και ψήφισαν για την αναπλήρωση των θέσεων τους ανθρώπους με τους οποίους έχω αντιδικία ( ενώ το γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα άτομα του συνδυασμού μου) και δεν ψήφισαν για την θέση του Γ. Γραμματέα τον συνάδελφο του συνδυασμού μας Κώστα Κουλούρη.

Χρησιμοποίησαν άνθρωπο τρίτο και εκτός συλλόγου με μοναδικό σκοπό την οικονομική και ηθική μου εξόντωση. Χωρίς να υπολογίζουν το όφελος και το καλό του συλλόγου, παρά μόνο υπολογίζοντας το προσωπικό τους όφελος. Επιχείρησαν για ακόμα μια φορά να με στοχοποιήσουν και να με συκοφαντήσουν. Μην τρέφουν όμως ελπίδες….Σε κάθε περίπτωση συκοφαντικής μου δυσφήμισης δε θα διστάσω να προσφύγω με κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση της προσωπικότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς μου στο Σύλλογο, της τιμής και της υπόληψης μου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε δεινή θέση γιατί καλούμαι να συνδιοικήσω με κάποιους ανθρώπους με τους οποίους έχω ακόμα δικαστικές εκκρεμότητες και με έχουν συκοφαντήσει από το 2017. Αυτοί  ήταν μάλιστα που με ανήθικο τρόπο με απέπεμψαν τότε από την θέση μου. Ευτυχώς πριν λίγο καιρό η Θεία Δίκη με δικαίωσε και η τότε πραξικοπηματική πράξη μετά από απόφαση του Εφετείου Πατρών κρίθηκε παράνομη, όπως και από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, όπου κηρύχθηκα αθώος σε μήνυση τους εις βάρος μου για κλοπή τηλεφώνου. Περαιτέρω δε εκκρεμεί εις βάρος τους μήνυσή μου η οποία συζητείται μετά αναβολών στις 19/10/2022 για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

 Μετά από όλα αυτά   θα ήταν ουτοπία να συνυπάρξω  με αυτούς τους ανθρώπους, όπου συνέχισαν και συνεχίζουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε οποιαδήποτε δράση του Συλλόγου να διαβάλουν  όχι μόνο  εμένα ως Πρόεδρο αλλά με άμεσο αντίκτυπο  και στους ανθρώπους που συμμετείχαν, χωρίς φειδώ, κάνοντας φθηνή αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Με  λύπη , απογοήτευση και θυμό, επισημαίνω πως οι Έμποροι του τόπου επέλεξαν το συνδυασμό μας ως  Διοίκηση, μαζί φυσικά με τον εκλιπόντα Πάνο Κοττά, που πίστεψε σε εμένα  στο όραμα μου και στους αγώνες μου και  θα ήθελα σήμερα να είναι παρών στο πλευρό μου,  

Με όλο το σεβασμό προς το ΔΣ και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μου αναλογούν ,δηλώνω ότι αδυνατώ να συνεργαστώ μαζί τους υπό την ιδιότητα μου ως Πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας για λόγους ευθιξίας ,σεβόμενος τις αρχές μου περί ήθους και αξιοπρέπειας και τις αρχές δεοντολογίας του καταστατικού μας, που σέβεται τους κανόνες και την νομιμότητα. Θεωρώ έντιμο και αξιοπρεπές να  παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου .
Παραίτηση που καθυστέρησα να υποβάλλω θεωρώντας τίμιο και ορθό, (σε αντίθεση με τους συναδέλφους μου που αν και κλήθηκαν και αυτοί δεν παρέστησαν ποτέ)  να εκπροσωπήσω   το Σύλλογο σε Δημόσια υπηρεσία προσκομίζοντας  τα ζητηθέντα στοιχεία , για την αποφυγή διοικητικών κυρώσεων, σε σοβαρή  εκκρεμότητα του στις 23 Αυγούστου.
Αχυράνθρωπος  δε γίνομαι για κανέναν!

Τέλος ζητώ έστω και τώρα μαζί με την παραίτηση τη δική μου, τα δύο μέλη του συνδυασμού μου, εφόσον έδειξαν κατώτεροι των περιστάσεων και παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους,  να παραιτηθούν αμέσως και από μέλη του ΔΣ  και να πάμε σε εκλογές. Ενημερώνω πως για περισσότερο από ένα μήνα ο Σύλλογος είναι κλειστός ,οι υποχρεώσεις τρέχουν . Εκλογές Τώρα !! Οι <καρέκλες δεν κλέβονται> αλλά κερδίζονται μέσα από νόμιμες διαδικασίες και εκλογές.  Οι Έμποροι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν και θα κρίνουν ποιοί είναι άξιοι και ικανοί. 

Όπως υποσχέθηκα θα συνεχίσω να προσπαθώ και να διεκδικώ για τους Εμπόρους, τους συμπολίτες μου και την Αιγιάλεια  μας χωρίς κάποιο τίτλο. Η ανάγκη για καλυτέρευση του τόπου μας δεν είναι θέμα προσωπικής προβολής είναι θέμα ΌΛΩΝ.

 Παίρνω μια φράση του Περικλή από τον ” Επιτάφιο”, “όποιος δεν ασχολείται με τα κοινά δεν είναι φιλήσυχος αλλά άχρηστος”.

  Υ.Γ: Μαζί με εμένα παραιτείται και ο Αντιπρόεδρος μου Κώστας Κουλούρης καθώς και όλα τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής του συνδυασμού μας (τακτικά και αναπληρωματικά). Τους ευχαριστώ δημόσια για την αμέριστη στήριξη τους.

   
                             Με τιμή ο δύο φορές Ψηφισμένος από τους Εμπόρους Πρόεδρος

                                                                                                                                                                                  Λάμπης Π. Παπαδόπουλος

 

Από την πρώτη στιγμή που μου προτάθηκε από τον Πρόεδρο Λάμπη Παπαδόπουλο να είμαι στο πλευρό του, συντάχθηκα δίπλα του για το ακέραιο του χαρακτήρα του, για την ποιότητα του ως άνθρωπο και φυσικά για τις  γνώσεις του σε θέματα εμπορικά.
Παραμένω μαζί του μέχρι σήμερα, βλέποντας πως σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έρχονται να προστεθούν ο δυναμισμός και η αγάπη για τον τόπο και την Αιγιάλεια.

Με λύπη  όμως, διαπιστώνω να  παραιτούνται από τις καίριες θέσεις της 

Γ. Γραμματέως και του Ταμία, αμφισβητώντας  τον αγώνα και την προσπάθεια των δυόμισι ετών μέσω covid και μιας νεκρής αγοράς, στο παρά πέντε, μόλις έξι μήνες πριν τις εκλογές , αφήνοντας ουσιαστικά τον σύλλογο ακυβέρνητο, με κλειδωμένα γραφεία, κάμερες και αδιαφανείς διαδικασίες, που περισσότερο προσβάλλουν παρά τιμούν τους Εμπόρους της πόλης μας, που θα επιθυμούσαν σύμπνοια και ηρεμία, όπως με πολύ κόπο κατάφερε έως σήμερα ο Πρόεδρος, που έτρεχε για όλους και για όλα , παρών στο πρόβλημα του καθενός μας.
Με  προσβάλει προσωπικά που τα δύο αυτά μέλη του Προεδρείου μας, τα οποία στήριξα επί δυόμιση χρόνια και ενώ είχαν δηλώσει την ανεξαρτητοποίηση τους από το συνδυασμό μας, δεν στήριζαν την πρόταση του Προέδρου μας , για την υποψηφιότητα μου σαν Γ.Γραμματέα του συλλόγου, τουναντίον συντάχθηκαν- ενώ το γνώριζαν-  με αυτούς τους οποίους έχει εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.
Επίσης  προσβάλλομαι όταν την αρνητική  ψήφο μου  για την τυχόν πεζοδρόμηση της Kλ. Οικονόμου όπου έχω προσωπική άποψη αφού εδώ εργάζομαι και διατηρώ οικογενειακή  ιδιοκτήτη επιχείρηση τρίτης γενιάς,  χαρακτηρίστηκε  από τον Ταμία του συλλόγου “ως εμμονική και αναχρονιστική άποψη” που υπονομεύτηκε από κάποιους…  Πρόκειται για την δική μου επιχείρηση, της αδερφής μου που είναι στο κέντρο της πόλης, αλλά και  όλων   των επιχειρηματιών που ζουν και εργάζονται εδώ και θα έπρεπε να έχουν λόγο για τυχόν τέτοιες αυθαίρετες αποφάσεις που είχαν δοκιμαστεί μάλιστα τα Χριστούγεννα του 2019 με παταγώδη αποτυχία και  δεν δέχομαι προσβολές εις βάρος όχι μόνο εμού αλλά και όλων αυτών που έχουν ενστάσεις. Άλλωστε για αυτό ψηφιστήκαμε για να εκπροσωπούμε τους Εμπόρους και τις ανάγκες τους.
Αλήθεια ποιοί είναι  υποκινούμενοι από τους γνωστούς άγνωστους και  προσπαθούν να επιβάλλουν με το έτσι θέλω την άποψη τους και γιατί από τότε έως σήμερα ξεκίνησαν ανηλεή πόλεμο στον Πρόεδρο μας;
Ας μας το πουν οι έμποροι της πόλης!
Συντάσσομαι με τις απόψεις του Προέδρου που δεν έχει παρεκκλίνει από τις θέσεις του από την αρχή της Προεδρίας του και δυστυχώς το τελευταίο διάστημα δέχεται πόλεμο εκ τον έσω , από τους  γνωστούς  υποκινητές.
Με την  παρούσα επιστολή δηλώνω πως παραιτούμαι από τη θέση μου και καλώ τα άτομα της ομάδας μας να παραιτηθούμε όλοι μας,  από τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, έτσι ώστε με πέντε παραιτήσεις  να πάμε άμεσα σε εκλογές. Η διοίκηση εκλέγεται από τους εμπόρους και όχι από αδιαφανείς διαδικασίες.
        Αίγιο  10/08/2022    

       Με τιμή  

    Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ