Η επιτόπια παρέμβαση που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ για τους καταδρομικούς εμβολιασμούς στην ύπαιθρο φαίνεται να αποδίδει εξαιρετικούς καρπούς.

Πιο αναλυτικά, η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού, σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της Αχαΐας και της Ηλείας και του Γ.Ν. Καλαβρύτων κατάφεραν να προχωρήσουν στην εμβολιαστική διαδικασία των κατοίκων των χωριών και να επιτύχουν περίπου 500 εμβολιασμούς μέσα στο χρονικό διάστημα του ενός μήνα. Οι συμπολίτες που συμμετείχαν κατάφεραν να εμβολιαστούν είτε με την α’ δόση, είτε με τη β’ δόση είτε με την αναμνηστική δόση (γ’ δόση).

Αποδεικνύεται εμπράκτως ότι το σύνθημα της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ « Ερχόμαστε εμείς σε εσάς και όχι εσείς σε εμάς» αποκτά σάρκα και οστά με την συμμετοχή των κατοίκων της υπαίθρου. Το ταξίδι της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού αποφέρει αποτελέσματα και ενισχύει τα τείχη ανοσίας για τους κατοίκους των χωριών συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της νοσηρότητας, στην αποφυγή των θανάτων εξαιτίας του covid 19 και στην διατήρηση της αριθμητικής ακεραιότητας των μικρών τοπικών κοινωνιών. Πηγή:pelop.gr