Συνηθισμένο φαινόμενο πλέον ο δημοσιογραφικός ‘’ανεμοπτερισμός’’ με την επιφανειακή και εξ αποστάσεως προσέγγιση γεγονότων τα οποία απασχολούν κατά καιρούς τις τοπικές κοινωνίες. Μέσα ενημέρωσης που εμφανώς χαρακτηρίζονται τοπικά από τον αναγνώστη, αλλά τα ίδια κομπάζουν φλερτάροντας τάχα με την συνολική ειδησεογραφία της χώρας, συχνά, παρεμβαίνουν αφελώς και ‘’εν βρασμό ψυχής’’ αφιερώνοντας χώρο προς …ενημέρωση, προσποιούμενοι τους εκ βαθέων γνώστες.

Αν το πρόβλημα είναι η άγνοια του προβλήματος τότε απλά απαλλάσσονται λόγω …ελλείψεων που υφίστανται εξ αιτίας της μη ζύμωσης τους με την τοπική κοινωνία.

Την τοπική κοινωνία που στην περίπτωσή μας είναι η ευρύτερη περιοχή της Κλειτορίας και το πρόβλημα φυσικά που είναι το λουκέτο που πρόκειται να μπει στην εκεί τράπεζα Πειραιώς.

Και ο τελευταίος πολίτης της Κλειτορίας γνωρίζει το τέχνασμα του ‘’στρίβειν δια του αρραβώνος’’ που χρησιμοποιούν οι τράπεζες. Το έχουν εξ άλλου ζήσει πρόσφατα στο πετσί τους με το υποκατάστημα της εθνικής που ξεκίνησε με περικοπή κάποιων ημερών ανά εβδομάδα και σύντομα κατέληξε σε οριστικό λουκέτο.

Αν λοιπόν η άγνοια είναι αυτή που τροφοδοτεί την συγγραφή καθησυχαστικών άρθρων υπέρ της πολιτικής της τράπεζας και κατά του απομονωμένου κατοίκου τότε, τι να πούμε; ας πούμε με βαριά καρδιά ότι έχει καλώς. Δεν πειράζει μια άλλη φορά θα είναι πιο εύστοχοι.

Αν όμως οι επιλογές του αρθρογράφου είναι συνειδητές και εμπλέκει ευθέως πολιτικούς της περιοχής, που άλλος δεν πρόλαβε να αναλάβει ακόμη ή άλλος δεν έχει καν αναλάβει, κατηγορώντας τους ότι διαρρέουν εσκεμμένα και με την βοήθεια δημοσιευμάτων, εκτιμήσεις για οριστικό λουκέτο ώστε να καρπωθούν στην συνέχεια την προσωρινή  Τριήμερη λειτουργία ως αποτέλεσμα δικών τους πιέσεων τότε το πράγμα θέλει πολύ προσοχή.

Τότε φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες.