Πώς πετυχαίνουν τα έθνη; 

Το νέο βιβλίο από τις εκδόσεις της διαΝΕΟσις
παρουσιάζεται επισήμως τη Δευτέρα 22/7

Η διαΝΕΟσις συνεχίζει την εκδοτική δραστηριότητά της με ένα νέο βιβλίο με τίτλο “Πώς πετυχαίνουν τα έθνη; – Δέκα κανόνες για έναν κόσμο σε κρίση”του οικονομολόγου και δημοσιογράφου Ρουσίρ Σάρμα και σας προσκαλεί στην παρουσίασή του τη Δευτέρα 22 Ιουλίου και ώρα 20:30 (προσέλευση 20:00 – 20:30) στον κήπο της Αίγλης Ζαππείου. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις
  • Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσιςΘοδωρής Γεωργακόπουλος.

Το βιβλίο, που θα διανέμεται δωρεάν στην εκδήλωση, θα είναι διαθέσιμο στο e-shop της διαΝΕΟσις από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, και σύντομα και στα βιβλιοπωλεία. 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ
Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Το βιβλίο του Ρουσίρ Σάρμα (τίτλος του πρωτοτύπου: “The Rise and Fall of Nations: Forces of Change in the Post-Crisis World”) κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2016 και παρουσιάζει μια πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα της οικονομικής ανάπτυξης στην ταραγμένη μας εποχή.

Πώς επηρεάζουν οι τίτλοι των εφημερίδων την πορεία μιας οικονομίας; Τι ρόλο παίζει η τιμή των κρεμμυδιών στην πρόοδο της κοινωνίας; Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια ο οικονομολόγος Ρουσίρ Σάρμα ταξιδεύει ανά τον κόσμο και συνομιλεί με μεγιστάνες, προέδρους και πολίτες, σε μικρά χωριά και σε πρωτεύουσες, σε φτωχές χώρες και στις μητροπόλεις του κεφαλαίου. Μέσα από αυτή την εμπειρία συγκέντρωσε μια σειρά από βασικά συμπεράσματα για το ποιες χώρες ακμάζουν και προοδεύουν και ποιες αποτυγχάνουν. Σε τι διαφέρουν; Τι κάνουν σωστά οι μεν, τι κάνουν λάθος οι δε;

Στο βιβλίο αυτό, ο Σάρμα συμπυκνώνει τους χιλιάδες παράγοντες που καθορίζουν την τύχη μιας χώρας σε 10 ξεκάθαρους κανόνες. Με την κατάλληλη ερμηνεία, οι τίτλοι των πολιτικών εφημερίδων, οι επιδόσεις της μαύρης αγοράς, η τιμή των κρεμμυδιών και οι λίστες των δισεκατομμυριούχων μπορεί να αποτελούν σημάδια ακμής, παρακμής ή αναταραχών σε μια χώρα.

Στη νέα εποχή μετά την κρίση, όταν η ανάπτυξη επιβραδύνεται και η πολιτική σταθερότητα διαταράσσεται, το πρωτοποριακό βιβλίο του Σάρμα αποτελεί διαφωτιστικό οδηγό για να καταλάβουμε πού θα συμβεί η επόμενη μεγάλη αλλαγή, και χρήσιμο εργαλείο για να αξιολογήσουμε ψύχραιμα και τη δική μας πολύπαθη χώρα.

Είπαν για το βιβλίο:

«Ο Ρουσίρ Σάρμα είναι ένας ευφυής και στοχαστικός παρατηρητής των αναδυόμενων αγορών. Οι σκέψεις του αξίζουν την προσοχή όσων ενδιαφέρονται για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας».
Λόρενς Σάμερς, πρώην υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ

«Ζωηρό και διαφωτιστικό».
Μάρτιν Γουλφ, Financial Times

«Απίθανο… Καταπληκτική οπτική… Απλώς ο καλύτερος οδηγός για την παγκόσμια οικονομία σήμερα».
Φαρίντ Ζακάρια

«Τόσο φιλόδοξο όσο και καλογραμμένο… Ένας συνδυασμός προσγειωμένου ρεαλισμού και αποφασιστικής τόλμης».
Reuters

Μερικά λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Ρουσίρ Σάρμα είναι οικονομολόγος και δημοσιογράφος. Σήμερα εργάζεται ως αναλυτής στην επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley (ο τίτλος του είναι Head of Emerging Markets και Chief Global Strategist) και αρθρογραφεί στους New York Times, στη Wall Street Journal, στους Financial Times, στο Foreign Affairs και άλλα έντυπα. Το 2012 το περιοδικό Foreign Policy τον επέλεξε ως έναν από τους «Top Global Thinkers» και το 2015 το Bloomberg τον κατέταξε ανάμεσα στους «50 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στις διεθνείς αγορές». Το πρώτο του βιβλίο, Breakout Nations (2012) έγινε διεθνές best-seller.
Σημαντική σημείωση:
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον newsletter από εμάς, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο email: [email protected] ή επιλέξτε την επιλογή “unsubscribe from this list” παρακάτω, προκειμένου να απεγγραφείτε από τη λίστα αποστολής. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 213 002 3000.