Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ διοργανώνει με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ημερίδα με θέμα: «Εγκεφαλικό επεισόδιο. Όλα όσα θες να μάθεις», που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:30-20:30 στην Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα.

Στόχος της ημερίδας , στην οποία θα μιλήσουν έγκριτοι επιστήμονες , είναι η ενημέρωση των πολιτών για την αναγνώριση συμπτωμάτων, τις θεραπείες και την αποκατάσταση της νόσου . 

«Τα εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα νευρολογικά νοσήματα καθώς και μια κύρια αιτία αναπηρίας των νοσούντων  . Είναι προφανές λοιπόν ότι το φορτίο και το κόστος που επιφέρουν τα εγκεφαλικά σε ατομικό, οικογενειακό, αλλά και ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο είναι τεράστιο. Για το λόγο αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε όλοι την ημερίδα αυτή που στόχο έχει να περιορίσουμε κυρίως μέσω της πρόληψης και της ενημέρωσης τις πιθανότητες να υποφέρει κάποιος από τις συνέπειες, όπως δυστυχώς συχνά βλέπουμε να γίνεται, από εγκεφαλικό επεισόδιο» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.