ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΪΑΣ 

Αντιπροσωπεία της Ένωσής μας επισκέφτηκε την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023  τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη, μετά από πρόσκλησή  του και κατόπιν έγγραφης καταγγελίας μας σχετικά με την διακοπή λειτουργίας της  Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝ Πατρών. Την αντιπροσωπεία μας αποτέλεσαν ο Προέδρος  Χαράλαμπος Τσίτσικας, η β΄ Αντιπρόεδρος Αργυρώ Χαΐκάλη, και το μέλος του ΔΣ  Γιώργος Αγγελόπουλος.  

Από πλευρά μας ενημερώσαμε τον κ. Διοικητή ότι για άλλη μια περίοδο όλες οι  Εισαγγελικές Παραγγελίες που αφορούν ψυχικά ασθενείς από την περιοχή μας και  διεκπεραιώνονται δυστυχώς ακόμα από την Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ,  διακομίζονται σε ψυχιατρικές δομές εκτός Πατρών, οι οποίες απέχουν εκατοντάδες  χιλιόμετρα. Πραγματικότητα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αστυνόμευση της  περιοχής, αλλά και άνευ λόγου και αιτίας ταλαιπωρία για Αστυνομικούς, Διασώστες ΕΚΑΒ  αλλά κυρίως για τους ίδιους τους ασθενείς. Και αυτό γίνεται γιατί η Ψυχιατρική Κλινική του  Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ¨Παναγιά η Βοήθεια¨ πάλι εδώ και μέρες  δεν δέχεται ασθενείς, λόγω κρουσμάτων Κορωνοϊού.  

Ακόμα υποβάλλαμε στον κ. Διοικητή την εύλογη απορία μας για το πως είναι  δυνατόν να μην εφαρμόζονται οι βασικοί κανόνες ασφαλείας και πρόληψης σε μια τόσο  ιδιαίτερη κλινική καθώς και πώς είναι δυνατόν να κλείνει συνέχεια αυτή η δομή από  κρούσματα Covid. Παράλληλα τον ενημερώσαμε για το γεγονός που μας μετέφεραν  Συνάδελφοί μας από άλλες Ψυχιατρικές Κλινικές που επισκέφτηκαν αυτό το διάστημα, για  το γεγονός ότι αυτές οι δομές δεν κλείνουν βέβαια, αλλά απλά τίθενται οι νοσούντες σε  περιορισμό.  

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αντέδρασε άμεσα και επικοινώνησε με την Διεύθυνση της  Ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών για να διερευνηθεί το  ζήτημα και για να τεθεί άμεσα σε λειτουργία η κλινική, κατόπιν διαχείρισης των  περιστατικών Covid όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο.  

Είμαστε υποχρεωμένοι για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε τον κ. Διοικητή, ο  οποίος κατανοεί τα δικαία αιτήματά μας και δίνει άμεσες, ουσιαστικές και αποτελεσματικές  λύσεις, σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει.