Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, με μεγάλη επιτυχία, η εθελοντική αιμοδοσία στα Καλάβρυτα. Προσήλθαν 46 άτομα και συνελέγησαν 42 μονάδες αίματος, γεγονός που κάνει τους Καλαβρυτινούς υπερήφανους.

Η αιμοδοσία έχει μακρά παράδοση στα Καλάβρυτα. Μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας προσέρχονται με ενθουσιασμό στις αιμοδοσίες, που πραγματοποιούνται δυο φορές το χρόνο, Μάιο και Οκτώβριο. Είδαμε γονείς να αιμοδοτούν μαζί με τα παιδιά τους, δίνοντας έτσι παράδειγμα ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς.  

Ενώ η Ελλάδα, στο σύνολο της, αδυνατεί να καλύψει αυτόνομα τις ανάγκες της σε αίμα, τα Καλάβρυτα, αποτελώντας μια όαση αγάπης και αλληλεγγύης, καλύπτουν αυτόνομα τις ανάγκες όλων των πασχόντων συμπατριωτών μας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, Κύριος Ευθ. Βαζαίος που συστηματικά υποστηρίζει τις αιμοδοσίες στα Καλάβρυτα, χαρακτηρίζει την προσφορά του εθελοντή αιμοδότη σαν «μια υπέρτατη πράξη αλτρουισμού και φιλαλληλίας».

«Τα εύσημα πρέπει να δοθούν», είπε ο Κύριος Βαζαίος, «στους εθελοντές αιμοδότες, τόσο τους μονίμους, όσο και τους νέους που προσήλθαν για πρώτη φορά. Ευχαριστούμε επίσης την επιστημονική ομάδα του ΠΓΠΝ Ρίου που διενεργεί τις αιμοληψίες με κέφι και επαγγελματισμό, το Δήμο Καλαβρύτων που αγκαλιάζει την προσπάθεια, παραχωρώντας τον απαραίτητο χώρο και τα απαιτούμενα μέσα, τους φορείς της πόλης μας, αλλά και μεμονωμένα άτομα που στηρίζουν ειλικρινώς την προσπάθεια».