Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξελέγη σήμερα νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

powered by Rubicon Project
Συνολικά ψήφισαν 23 μέλη της κι ο κ. Τζιτζικώστας εξελέγη με ευρύτατη πλειοψηφία, λαμβάνοντας 22 θετικές ψήφους, ενώ υπήρξε κι ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

«Το σημερινό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη δέσμευση των περιφερειών της χώρας να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τη μετάβαση από την περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην εποχή της περιφερειακής διακυβέρνηση» δήλωσε μετά την εκλογή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας,.

Όπως είπε, «είναι μία μεγάλη νίκη, που βάζει τις περιφέρειες μπροστά στη μεγάλη πρόκληση να αλλάξουμε την Ελλάδα. Είναι μία ισχυρή εντολή για τη χάραξη μιας νέας παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας, στην οποία οι περιφέρειες θα πρωταγωνιστήσουν. Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου αποτελεί για μένα τεράστια τιμή και ευθύνη και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να λειτουργήσουν οι περιφέρειες ως καταλύτες της ανάπτυξης και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Όλοι μαζί ενωμένοι, πέρα και έξω από στερεότυπα και διαχωριστικές γραμμές, οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι σε όλη την Ελλάδα θα δουλέψουμε για το κοινό μας όραμα και τους κοινούς μας στόχους. Προχωράμε μπροστά για σύγχρονες ισχυρές περιφέρειες, για μια σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο μεταξύ, για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΠΕ τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

– Α΄ αντιπρόεδρος: ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, έλαβε 20 ψήφους επί 23 ψηφισάντων.

– Β΄ αντιπρόεδρος: ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου, έλαβε 22 ψήφους επί 23 ψηφισάντων.

– Γενικός γραμματέας: ο Ιωάννης Γιώργος, αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, έλαβε 21 ψήφους επί 24 ψηφισάντων.

– Ταμίας: ο Χρήστος Μιχαλάκης, αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, έλαβε 22 ψήφους επί 24 ψηφισάντων.

Μέλη εξελέγησαν οι:

– Γεώργιος Κασαπίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με 22 ψήφους

– Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης με 20 ψήφους

– Ρόδη Κράτσα, περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με 20 ψήφους

– Χρήστος Μέτιος, περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με 20 ψήφους.

www.naftemporiki.gr