Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιώτισσας των Καλαβρύτων, που σήμερα γιορτάζει τη Γέννηση της Θεοτόκου.

Τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η πρώτη Θεομητορική Εορτή του νέου εκκλησιαστικού έτους, η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.

Την αγιώνυμο ημέρα στο Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εορτής, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι, παρά τις δυσκολίες και τα ανακοινωθέντα μέτρα, προσήλθαν για να προσευχηθούν ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας.

«Η Παναγία η Πλατανιώτισσα, την οποία τιμούμε και προσκυνούμε σήμερα, μας διδάσκει ότι αυτός ο τόπος, η Ελλάδα μας, κρατήθηκε από το άμφιο της Θρησκείας, το οποίο ήταν, είναι και θα είναι η σκέπη, η ευλογία και η χάρις για τον λαό μας. Έτσι, λοιπόν, και εμείς έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να στηριχθούμε στη δύναμη της πίστεως, να πιστέψουμε στο θαύμα για να ανοίξουν οι ουρανοί, να μείνουμε ασφαλισμένοι στην Εκκλησία μας, η οποία είναι η Κιβωτός της σωτηρίας μας», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, ευχόμενος η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί με την παρουσία Της την επαρχία μας αλλά και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα. πηγή – ikivotos.gr

Παρέστησαν: 

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Ο Βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής.

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Θεόδωρος Κ. Νασιώτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και πρώην νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος.

Ο Αντιδήμαρχος Θύμιος Φλογεράς.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Νίκος Μαγκαφάς.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας κ. Τσάτσαρης.

Ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαβρύτων κ. Σταθούλιας.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαβρύτων κ. Μπαλτάς.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας κ. Μοίραλης.

Ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Γεράσιμος Φεσσιάν.