Με τους κατοίκους και επαγγελματίες της οδού Αλεξάνδρου Υψηλάντου συναντήθηκαν ο επικεφαλής και μέλη του συντονιστικού της Ώρας  Πατρών.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη μελέτη που απαγορεύει τη διέλευση αυτοκινήτων στο τμήμα από την Ερμού έως τη Βότση.

Τα προβλήματα του ανεφοδιασμού των επιχειρήσεων, της πρόσβασης ασθενοφόρου ή πυροσβεστικής, αλλά και την αλλαγή της πολιτιστικής ταυτότητας και του ιστορικού χαρακτήρα του δρόμου που είναι κατά βάση εμπορικός με ιστορία δύο αιώνων. Συνήθως παρατηρείται στους πεζόδρομους η βίαιη αλλαγή χρήσης και η μετατροπή τους σε εστίαση και αναψυχή.

Τα καταστήματα παραδοσιακά έχουν οικογενειακή ιστορία πλέον του ενός αιώνα.

Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε παράπλευρες απώλειες ή η τροφοδοσία θα γίνεται από την Αγίου Νικολάου είναι επιπόλαιες και ανέφικτες.

Η οποιαδήποτε ανάπλαση θα πρέπει να σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία των περιοχών, η περιοχή είναι γνωστή ως Μαρκάτο από το mercato δηλαδή αγορά.

Καλούμε την δημοτική αρχή να δείξει κατανόηση και να εξευρεθεί λύση χωρίς βίαιες αλλαγές ιστορικών  περιοχών όπως έχουν εξευρεθεί σε εκατοντάδες πόλεις με σεβασμό στην παράδοση και τον πολιτισμό (ήπια κυκλοφορία, έξυπνα συστήματα ανάγνωσης πινακίδων κ.α.).

Η Ώρα Πατρών θα συμβάλλει στο να ξεκινήσει εποικοδομητικός διάλογος για την εξεύρεση λύσης.